Roccat KAVE - opravdový 3D zvuk nejen pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Roccat KAVE - opravdový 3D zvuk nejen pro hráče

Roccat KAVE - opravdový 3D zvuk nejen pro hráče

Jindřich Pirner

Jindřich Pirner

15. 9. 2009 22:00 41

Seznam kapitol

1. Obsah balení 2. Technologie 3. Stolní ovladač, poslech hudby 4. Hry, filmy a závěr

Když jsme před časem recenzovali sluchátka Logitech G35, upozorňovali jsme, že jde jen o stereo headset s virtuálním 7.1 zvukem. Konkurenční Roccat Kave se ale mohou pochlubit reálným surroundem a skutečně mají několik reproduktorů v každém náušníku. Dostojí Roccat svému jménu a předvede podobný hit, jako v případě herní myši Kone?

Reklama

Headset je uložen v černé krabičce s průhledným plexi, přes které vidíte samotná sluchátka. Ta jsou taktéž černá. No alespoň, že podklad sluchátek je světle šedý. Utápet vše v černé a kombinovat občas s modrou je už zkrátka design firmy Roccat. Mně osobně se ale velmi líbí.
Kromě samotných sluchátek v balení najdete ještě CD s manuálem a příručku pro rychlé zapojení.

Když jsem poprvé vzal sluchátka do ruky, tak první, čeho jsem si všimnul, byl ovládací panel. Ten je pevně přidělaný na kabelu a chvíli trvá, než to celé vymotáte z balící konstrukce. Ale jde to poměrně hladce a za chvíli již máte sluchátka venku. Po vybalení mě pobavila taková maličkost – všechny audio konektory mají na sobě ještě plastové krytky, jakýsi ochranný kondom. To už je dost přehnané, ale budiž. Nicméně tyhle krytky jsou asi určitě to první, co ztratíte.

Roccat KAVE - opravdový 3D zvuk nejen pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Na druhý pohled vás možná překvapí, že headset je „trochu“ těžší (420g), ale mně se to zdá ještě celkem v normě. Je to asi zkrátka daň za větší množství reproduktorů a robustní zpracování, které působí opravdu solidním dojmem.

Právě první věcí, která mě oproti Logitech G35 překvapila, byla diametrálně kvalitnější konstrukce celých sluchátek Roccat. Pro znalé předchozí recenze hovořím hlavně o náhlavní obruči, která je u Roccat prostě jaká být má - pevná a krokově bez problémů nastavitelná. Když bych ten celkový dojem ze zpracování měl porovnat jednoduše, tak G35 na mě působila trošku nedotaženě. Prostě některé detaily by šly ještě vylepšit. Navíc stejný názor zastává podle ohlasů na internetu více uživatelů. Naopak Roccat působí od první chvíle jako naprosto dotažená věc. Možná až na ten ovládací panel, ale k tomu se dostaneme později.

Roccat KAVE - opravdový 3D zvuk nejen pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále je na headsetu samozřejmě mikrofon, který je plně polohovatelný a lze ho otáčet o 360°. Dokola s ním lze točit proto, že ho lze odpojit, je na jednom cinch konektoru. Tohle řešení se mi opravdu líbí, jelikož já mikrofon u sluchátek moc nepoužívám, tak ho zde můžu sundat.

Nicméně za účelem recenze jsem zkusil i ten. Je to normální malý dynamický mikrofon určený ke komunikaci a na to také plně dostačuje. Zvukové zázraky ale čekat nemůžete. Jinak mě moc nepotěšil svítící modrý kroužek kolem dírky, kam se mikrofon nacvakne. Tento kroužek totiž svítí pořád, podsvícení nelze vypnout. Kromě tohoto světla je na samotném pidi-mikrofonu ještě jedno, taktéž svítící modře. To ale již vypnout lze, když stisknete na ovladači tlačítko pro vypnutí mikrofonu. Mikrofon je samozřejmě tvarovací, můžete ho deformovat dle libosti. Jen s ním nelze kroutit a to z důvodu směrové charakteristiky, je nastaven tak, aby snímal vaše ústa a nikoliv okolí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama