lcd-vseumel-ag-neovo-f-317
Monitory Článek LCD všeuměl: AG Neovo F-317

LCD všeuměl: AG Neovo F-317

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

13. 1. 2003 00:00 32

Seznam kapitol

1. AG Neovo F-317 2. AG Neovo F-317 - design 3. AG Neovo F-317 - obraz 4. Něco navíc + ...závěr

Tento plochý panel přináší do kategorie základních (Value) 17 palcových TFT panelů několik vlastností, které zde nejsou zcela obvyklé: bohaté možnosti nastavení (42 parametrů) obrazu, nadstandardně kvalitní zvuk (zásluhu na tom má i speciální zvukový procesor SRS), videovstup (CVBS, SVideo, Composite) a konečně funkci PIP "obraz v obraze", která umožňuje sledování externího videa zatímco np. pracujte na firemním dokumentu.

Reklama

Firma AG Neovo, ač mnohým neznámá, přišla v minulosti v oblasti plochých panelů s několika zajímavými novinkami. Oživení způsobil například jejich, na tehdejší dobu designově nadčasový, elegantní grafitový plochý panel krytý antireflexním sklem. Minulý rok jsem měl možnost prohlédnout si i jejich 19" panel se skvělými parametry a rozlišením 1600x1200 - tehdy jsem opravdu litoval že cenově byl pro mě nedosažitelný.

Zdálo se, že AG Neovo se stane mezi plochými panely tím, čím je firma Loewe mezi televizory - firmou vyrábějící luxusní modely pro ty, kteří chtějí něco jiného, než mají ostatní.

O to větší překvapení mi připravili tímto modelem. Popravdě řečeno, jeho parametry mi na první pohled nepřipadaly nijak revoluční - mnohé zde už byly mockrát. Vše se však změnilo po zjištění, že cenově je tento panel spíše na úrovni... neznačkové konkurence.

LCD všeuměl: AG Neovo F-317
i Zdroj: PCTuning.cz

F-317

Panel patří do řady "F-3xx" která je firmou AG Neovo označována jako "Value Plus". Tyto panely by si tedy měl moci dovolit každý a zároveň mají nabízet i něco navíc. Pokud si projdete parametry tohoto panelu zjistíte, že toho vskutku může nabídnout mnoho. Například samostatný video vstup umožňuje jeho proměnu, po připojení na videorekordér nebo externí TV tuner, na televizor, respektive video monitor (to po připojení kamery či herní konzoly). Nadstandardní je i, pokud ji srovnáme s jinými plochými panely, kvalita a zvukový projev integrovaných reproduktorů.

Začněme však od začátku - od designu:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama