razer-lachesis-herni-mys-i-pro-levaky
Hardware Článek Razer Lachesis - herní myš i pro leváky

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky

Filip Eckstein

Filip Eckstein

28. 12. 2007 01:00 29

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Kvalita, ergonomie a design 3. Software, v praxi a závěr

Štědrý den je sice za námi, což ovšem neznamená, že si nemůžeme udělat radost i nyní. Pokud se totiž stále rozhodujete mezi nedávno recenzovanou Microsoft SideWinder a Logitech G9, jistě byste si měli nechat mezírku ve výběru i pro novou Lachesis z dílen společnosti Razer. Ta nás totiž v redakci rozhodně nezklamala, ba naopak. Disponuje totiž oproti výše zmíněné konkurenci mnoha přednostmi. O tom si však více povíme v dnešní recenzi, v níž budeme mimo jiné moci zhlédnout i praktické videoukázky. Tak na co ještě čekáme, ať můžeme do nejbližšího obchodu pelášit ještě před zavírací dobou!

Reklama

Třetí se směje...

Je tomu teprve pár týdnů, co jste na PCtuningu mohli číst o dlouho očekávaných Microsoft SideWinder Mouse a myšce Logitech G9. Obě přišli na trh téměř ve stejnou dobu, obě také uživateli nabízely velice sofistikovaná nastavení jak po stránce hardwarové, tak po stránce vzhledové. U G9-ky jste dokonce mohli kompletně změnit její ergonomické tvarování nebo dokonce dle libosti zvolit jinou barvičku postranního displeje. Obě konkurenční firmy mimo jiné použili také, dnes stále populárnější, weight-tuning - funkci, díky níž si můžeme nastavit optimální váhu myši. Abych to zkrátil, obě myšky disponovali, až na pár maličkostí, téměř stejně vysokou kvalitou. Zde jsme mohli narazit akorát na cenové rozdíly, případně na kritiku ergonomické stránky nového SideWindera.

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky
i Zdroj: PCTuning.cz

Na scénu však přichází společnost Razer se svojí novou chloubou - modelem Lachesis, o němž také bude dnešní recenze. Společnost Razer totiž do boje vyrukovala s úplně jinou strategií, než jsme mohli pozorovat u Microsoftu nebo Logitechu. Propracovanost těchto dvou konkurenčních myší je totiž vskutku unikátní, možná až přehnaná. U Lachesis se ale takových možností nedočkáme. Razer evidentně sázel na jednoduchost a, to především, nový snímač. Ten je totiž podle Razeru jednoznačně nejrychlejší na světě. Nehledě na to, nová Lachesis navíc disponuje něčím, co nám může nabídnou jen málo myší a za co také byly G9 a SideWinder ostře kritizovány. Ano, řeč je o uživatelích, jež k ovládání myši používají levou ruku. Myš společnosti Razer je totiž v tomto ohledu stoprocentně univerzální. O tom si však více povíme za chvílí, teď se totiž půjdeme podívat, v čem si domů zakoupenou myšku přineseme.

Rozbalujeme

Myška je dodávána v poměrně luxusním, avšak rozměrově poměrně minimalistickém balení. Design svých krabic však společnost Razer nikdy moc nemění. Přední stranu krabičky mimo samotné myšky zdobí také výrazně lesklý nápis, jež nás informuje o 4000DPI laserové technologii "3.generace".

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky
i Zdroj: PCTuning.cz

Krabička je menší než se může zdát.

Přední kryt obalu je odnímatelný (pomocí suchého zipu), myšku si tedy máme šanci "na živo" prohlédnout přímo u obchodníka. To je v poslední době - zejména u lepších myší - velice populární řešení vnějšího obalu.

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky
i Zdroj: PCTuning.cz

Otevírání přední strany balení je zajištěno suchým zipem.

Příslušenství k myši není nijak ultimativní. Nalezneme zde CD s ovladači, propagační leták a manuál. Společnost Razer samozřejmě nezapomněla ani na dvě nálepky obsahující její nazelenalé hadovité logo. Přestože by se obsah balení mohl zdát poměrně chudý, je efektivní a svému účelu slouží dostatečně (manuál, ovladače).

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky
i Zdroj: PCTuning.cz

Balení "naštěstí" obsahuje i CD s ovladači.

Ovšem ještě než v dnešním článku novou Lachesis pořádně prošpikujeme, pojďme si prohlédnout její podrobné specifikace, které výrobce uvedl na obalu.

Podrobné specifikace

Razer Lachesis - herní myš i pro leváky
i Zdroj: PCTuning.cz
specifikaceRazer Lachesis
snímačlaserový 3G; rozlišení 4000 DPI
maximální zrychlení25g
maximální rychlost152 - 254 cm/s
přenos USB1000 MHz
rozměry129 x 71 x 40 mm
hmotnost128 g
délka kabelucca 2m
podporovaný operační systémMicrosoft Windows 2000, XP, XP64,
Windows XP MCE 2005 a Vista
features
  • 32kB interní paměť pro uložení více než pěti profilů
  • modré podsvícení
  • pozlacený USB konektor
  • 9 programovatelných tlačítek
  • designově tvarovaná i pro leváky
  • pořídit ji lze ve dvou barvách (bílá a modrá)
orientační cenaasi 2250 Kč s DPH (prosinec 2007)
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama