Cooler Master MM530: ještě lepší, ještě pohodlnější
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Cooler Master MM530: ještě lepší, ještě pohodlnější

Cooler Master MM530: ještě lepší, ještě pohodlnější

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

26. 4. 2018 03:00 15

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Tlačítka a ergonomie 5. Senzor 6. Závěr

Není to tak dávno, co jsme otestovali sesterskou myš od Cooler Masteru – MM520. Celková spokojenost, jen pár výtek. Dnes se podíváme na MM530, která nejenže nedostatky MM520 adresuje, ale slibuje ergonomičtější tvar i nižší cenu. A to vše ve spojení se špičkovým senzorem Pixart PMW 3360.

Reklama

Cooler Master si na nic nehraje a jde přímo do útoku. Tak by se dala charakterizovat nová řada herních myší MasterMouse. Měli jsme možnost otestovat MM520, která nás příjemně překvapila. Její vlastnosti byly celkově pozitivní, byl osazen top senzor a všechno to stálo „pár“ korun.

Teď tu máme MasterMouse MM530. Nejde ani o nástupce MM520 ani o přímého konkurenta. Řada vlastností je stejná, ale v něčem se přece liší. Výrobce především poukazuje na způsob úchopu myši, který u MM520 byl typu claw grip, tedy úchop v dlani s prsty pokrčenými. MM530 je podle výrobce naopak určena pro ty, kteří preferují palm grip, tedy úchop v dlani, ale s prsty nataženými.

Cooler Master MM530: ještě lepší, ještě pohodlnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento rozdíl může vypadat jako zanedbatelný, ale opak je pravdou. Myš, a zejména pak ta herní, musí být ergonomická, musí padnout do ruky jak ulitá. A historicky jsme už podobné snahy viděli. Někteří výrobci šli cestou nastavitelného tvaru za cenu vyšších nákladů i hmotnosti (šílenosti jako byla série Mad Catz). Výrobci zaměření na hráče pak zkoušeli vyrábět jeden model v několika velikostech. To je výhodné zejména díky snížení hmotnosti na nutné minimum, ale pro hráče je to trochu problém, protože neví, jaká velikost mu padne nejlépe, a bez fyzického vyzkoušení to jen těžko odhadne.

Cooler Master to zkusil vyřešit dedikovanými tvary pro hlavní typy úchopů. Je to logické, ale zase to nerespektuje různé velikosti rukou. Těžko čekat, že nějakému dítěti padne do ruky stejná myš jako do té mé „lopaty“. U naposledy testované MM520 se ale ukázalo, že ten dedikovaný claw grip není vůbec nějak závazný, ba naopak. Tvar vyhovoval více úchopům, a to dost dobře. Je možné podobné vlastnosti hledat i u MM530?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama