Cherry MX 6.0: ultimátní herní klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Cherry MX 6.0: ultimátní herní klávesnice

Cherry MX 6.0: ultimátní herní klávesnice

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

30. 6. 2015 03:00 26

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a specifikace 3. Design a provedení 4. Ergonomie a podsvícení
5. Vlastnosti spínačů a technologie RealKey 6. Dojmy z používání, testování a RealKey 7. Závěr

Hledáte klávesnici, která nezná kompromisy? Cherry MX 6.0 není jen další mechanická klávesnice, svět herních klávesnic posouvá zase o krok dál s novou technologií Cherry RealKey, která zajistí plné NKRO a sníží input lag i o desítky milisekund. To vše navíc v elegantním hliníkovém těle a s perfektním podsvícením.

Reklama

Další mechanická klávesnice? Ty přece už všichni dobře známe a nový model zapadne do dlouhé řady podobných klávesnic. Přesně takto jsem uvažoval, když jsem bral na recenzi novou mechanickou klávesnici od Cherry. A jak se rychle ukázalo, byl to velký omyl. Do Cherry MX 6.0 se člověk na první pohled zamiluje a důvodů, proč ji nekoupit, najde jen málo. Co tedy je na tomto kousku tak povedeného, že o něm mluvím jen v superlativech? A má i nějaké stinné stránky?

Cherry MX 6.0: ultimátní herní klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Nemá smysl chodit kolem a tak hned na začátek musíme zmínit cenu. Ta není hezká ani v dolarech a už vůbec ne v korunách, obzvláště při současném kurzu. Doporučená cena je 219 dolarů a u nás její cena začíná na 5500 korun. To je už solidní palba za klávesnici. Kde kdo si bude klepat na hlavu a poukazovat na jeho x let starou klávesnici za dvě stovky, která přece svoji funkci plní také. A má asi i pravdu – základní funkci splní, ale úkolem Cherry MX 6.0 není nabídnout jen základní funkce, ale naprosto nekompromisní vlastnosti i po dlouhé době a v extrémních situacích.

Pro koho je tedy novinka od Cherry primárně určena? Už z testovacích vzorků to informovaný čtenář dokáže poznat. Testované verze jsou totiž vybavené výhradně spínači Cherry MX Red, které jsou oblíbené zejména mezi hráči. A právě mezi náruživé hráče a progamery MX 6.0 směřuje.

Cherry MX 6.0: ultimátní herní klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Zkušení hráči ale nejsou tak naivní, aby koupili každou hloupost, kterou nějaký výrobce označí jako herní, přestože ve skutečnosti není. Výrobce Cherry zde nespoléhá na klasické marketingové slogany, ale přichází s novou technologií na poli klávesnic: Cherry RealKey, zkráceně Cherry RK. Tato novinka poskytne hráči hned několik výhod, které mohou ve vyrovnaných soubojích rozhodnou o vítězství. O co vlastně jde? Významné snížení inputlagu a další vychytávky, které rozebereme v dalších kapitolách.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama