Test bezdrátových myši do 600 Kč: která stačí i na hraní
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Test bezdrátových myši do 600 Kč: která stačí i na hraní

Test bezdrátových myši do 600 Kč: která stačí i na hraní

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 5. 2014 03:00 37

Seznam kapitol

1. Je možné najít levnou bezdrátovou herní myš? 2. A4tech R4 V-Track – představení, balení a vzhled 3. A4tech R4 V-Track – specifikace a ovladač 4. Asus WT460 – přestavení, balení a vzhled 5. ASUS WT460 – specifikace a zhodnocení 6. Genius DX-8100 Tattoo – balení a vzhled 7. Genius DX-8100 Tattoo – specifikace a shrnutí
8. GIGABYTE ECO600 – představení, balení a vzhled 9. GIGABYTE ECO600 – Specifikace a shrnutí 10. ZALMAN ZM-M500WL – představení a vzhled 11. ZALMAN ZM-M500WL – snímač, citlivost, rozměry a shrnutí 12. Test povrchů, dosahu a hlučnosti 13. Závěr a vyhodnocení

Koupit levnou bezdrátovou myš pro hraní je ošemetná a prakticky neuskutečnitelná záležitost. Na trhu je ale několik bezdrátových myší, které svoji konstrukcí, specifikacemi a funkcemi požadavkům na herní myš vyhoví a k tomuto účelu by mohly posloužit. Která z myší známých značek s cenou do 600 korun se na hraní hodí nejlépe?.

Reklama

Možná si kladete otázku, jestli je v cenové relaci pod 600 korun, v níž se testované produkty pohybují, vůbec možné zakoupit herní myš, která by nebyla naprostým propadákem. A skutečně to možné je a myší použitelných pro hraní se tu dokonce najde víc.

Nemusí se totiž jednat o bezdrátovou myš ověnčenou nálepkou herní, aby splňovala alespoň základní požadavky nutné pro hraní. Velká spousta „neherních“ myší svými parametry i konstrukcí za některými produkty pro hráče nezaostává a nemusí přitom mít za názvem přídomek Gaming.

Test bezdrátových myši do 600 Kč: která stačí i na hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě musíme počítat se slabšími komponentami a to především se snímačem s nižším rozlišením. Zároveň se ani u jedné nedočkáme dobíjecí kolébky nebo integrované baterie, budeme si tedy muset vystačit s klasickými tužkovými bateriemi, které bude zapotřebí čas od času vyměnit.

Pro spoustu uživatelů a popřípadě i hráčů mohou být přesto tyto myši být dostačujícím herním nástrojem. Z vlastní zkušenosti coby příležitostný hráč především MMO her vím, že rozlišení snímače v řádu tisíců DPI stejně nevyužiji a držím se na nižších hodnotách do 1000 DPI. Každý s tím samozřejmě nemusí souhlasit, ale pokud chcete kupovat bezdrátovou myš a máte pouze šest stovek, musíte s určitými kompromisy počítat.

Test bezdrátových myši do 600 Kč: která stačí i na hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

V dnešní recenzi si představíme celkem pět myší od různých výrobců, které lze na českém trhu zakoupit za částky pohybující se od 300 do 600 Kč a které se svými parametry, popřípadě konstrukcí, mohou případně stát herním zařízením. Dnes se podíváme na myši značek A4tech, ASUS, Genius, Gigabyte a Zalman.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama