Saitek X52 Pro a Rudder Pedals - naučte se létat!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Saitek X52 Pro a Rudder Pedals - naučte se létat!

Saitek X52 Pro a Rudder Pedals - naučte se létat!

Filip Eckstein

Filip Eckstein

31. 8. 2009 03:00 13

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Saitek X52 Pro - joystick 3. Saitek X52 Pro - throttle 4. Saitek Pro Flight Rudder Pedals 5. Testování a software 6. Hodnocení a závěr

Dnešní článek by měl být povinnou četbou zejména všem milovníkům letadel a leteckých simulátorů. Na trh se totiž dostal jeden z nejzajímavěji propracovaných joysticků dnešní doby. Jednat se přitom nebude jen o jednu páčku, ale hned o celý letecký set včetně plynové páky a směrových pedálů. Tak jen vzhůru do výšin!

Reklama

Kompletní sada sestává hned ze dvou separovaných balení. V prvním (X52 Pro) nalezneme joystick a plynovou páku s multifunkčním LCD displejem. V krabici druhé (Pro Flight Rudder Pedals) se pak nachází letecké pedály sloužící k ovládání směrovek a brzd. Důvod separace celého setu se odvíjí z jejich postavení na trhu. Oba produkty totiž můžete pořídit i zvlášť, v kompletním setu (jako v našem případě) pak většinou ušetříte nějakou tu stovku.

Saitek X52 Pro a Rudder Pedals - naučte se létat!
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud se na obě krabice podíváme podrobněji, zjistíme, ač to není z níže položených obrázků patrné, že balení s leteckými pedály je přece jen o něco větší, než je tomu u joysticků. Na svoji velikost jsou však poměrně lehké. Vnější strana balení pak není nijak zvlášť zajímavá, výrobce zde proklamuje například maximální programovatelnost, mechanickou nastavitelnost nebo interaktivni MFD. Ke všem těmto vlastnostem se však v průběhu článku ještě dostaneme.

Co se týká příslušenství, výrobce dodává jen ty největší nezbytnosti. V balení s joysticky X52Pro nalezneme propojovací kabel, manuál, CD médium s ovladači a sadu osmi odnímatelných špuntů, které by oběma joystickům měly zabraňovat otravnému proklouzávání po podložce. Velmi podobná je i výbava, jíž nalezneme přibalenou k leteckým pedálům, avšak s tím rozdílem, že místo protiskluzových špuntů v balení najdeme odnímatelné podpěrky pod paty. Zkrátka výrobce myslí i na náš komfort a toho si samozřejmě vážíme...

Podrobné specifikace

parametry modeluSaitek X52 Pro
 
základní poznatky
rozmìry78.8 x 125.6 x 40 mm (š,d,v)
způsob připojení2,4GHz, dosah až 10 metrù
joystick
- tlačítek11
- joystick2, osmisměrný
- speciální1 x změna profilů
throttle
- tlačítek5
- joystick2x
- speciální3x skrolové kolečko, 2x tlačítko kotoučové, 1x posuvník, 1x změna nastavení odporu páky
cena (vč. DPH)

cca 3700 Kč (srpen 2009)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama