velky-test-sesti-hernich-mysi
Hardware Článek Velký test šesti herních myší

Velký test šesti herních myší

Filip Eckstein

Filip Eckstein

17. 3. 2008 01:00 82

Seznam kapitol

1. Úvod do metodiky 2. Šest statečných 3. A4tech X-750BF - balení a profil 4. A4tech X-750BF - software a praktické hodnocení 5. Logitech G9 - balení a profil 6. Logitech G9 - software a praktické hodnocení 7. Microsoft Sidewinder - balení a profil 8. Microsoft Sidwinder - software a praktické hodnocení 9. Razer Lachesis - balení a profil
10. Razer Lachesis - software a praktické hodnocení 11. Raptor-Gaming M3 - balení a profil 12. Raptor-Gaming M3 - software a praktické hodnocení 13. Zborard Reaper Edge - balení a profil 14. Zboard Reaper Edge - software a praktické hodnocení 15. Test povrchů 16. Souhrnné srovnání a závěr 17. Nejlepší požitek z hraní 18. Nejlepší poměr cena/výkon

Po dlouhé době jsme si pro vás v redakci připravili velký test špičkových herních myší. Vybírali jsme opravdu pečlivě a věřte, že z toho neuvěřitelného množství myší, jež se v současné době na trhu nachází, to nebylo vůbec jednoduché. Pro objektivní srovnání aktuální situace na trhu jsme vybrali ze šesti předních výrobců. Konkrétně se jedná o šest myšek z dílen společností Logitech, Microsoft, ZIdeazon, A4tech, Razer a nakonec legendární Raptor-Gaming. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na odborný názor a hodnocení předního profesionálního hráče. Tak na co ještě čekáte? Pojďme se těm myšákům mrknout na zoubek...

Reklama

Dnešní megatest se na rozdíl od těch předchozích, které jsme prováděli v minulosti, bude o mnoho lišit. Zvolili jsme naprosto odlišný způsob měření a testů. Stejně jako tomu bylo v nedávném článku zabývající se klávesnicovým setem Logietech S510, i dnes budu všechny myšky testovat na sedmi různých površích, jež budou zahrnovat světlé dřevo, tmavé dřevo, lino, koberec, papír a nakonec obal časopisu - případně pak knihy.

Velký test šesti herních myší
i Zdroj: PCTuning.cz

Je to ale pěkná hromádka, viďte?

Chloubou dnešního článku však nebude pouze mírně vylepšená metodika, do redakce jsme si na pomoc totiž přizvali profesionálního gamera. Představuji vám patrona dnešního článku, zkušeného a již mnohokrát odměnovaného Petera Mižika alias Pitty Sayonar. V následujících několik větách se budete moci alespoň trochu seznámit s jeho hráčskou minulostí.

Peter Mižik (Pitty):
Již více než dva roky se věnuji hře Guild Wars. Je to MMORPG s nejlepším pvp systémem v porovnání s ostatními MMORPG. Působil jsem v československé gildě LIZZARDS, s kterou jsme se v červenci 2007 umístili na 3. místě a v semifinále jsme podlehli vítězům turnaje Virtual Dragons. Turnaj byl dotován sumou 100000 USD ve formě věcných cen. Tehdy jsme získali Razer Death Adder Guild Wars mouse a Creative Xmod externí zvukovku.

Po menší přestávce jsem se přidal k mezinárodní gildě You Failed, kterou tvoří 5 Francouzů, 2 Finové a já. Za You Failed jsme zatím odehráli 4 měsíční turnaje s výsledkem 2x třetí, 1x čtvrté a 1x 16. místo. V aktuálním světovém žebříčku nám patří 4. místo. Nyní se připravuje Evropská liga v rámci GameStar ligy (GSL), kterou podporuje game-tv.com, začne 3. 3. 2008 a potrvá do konce listopadu, kdy již bude vítěz jasný a odnese si 1500 EUR + 25 EUR za každý vyhraný zápas a věcné ceny. Ve hře mě můžete najít pod jménem Pitty Sayonara.

Mimo Pittyho hodnocení se však budete moci seznámit i s názorem "občasného hráče" Jána Ondruška. Ačkoliv se nezabývá hraním FPS žánru na profesionální úrovni, jeho hodnocení, jakožto zastupitele veřejnosti, jistě bude nedílnou součástí dnešního megatestu.

Metodika je nejdůležitější

A jak bude celý test vlastně probíhat? Hned v následující kapitolce se krátce seznámíme se všemi testovanými modely. Věřím, že jsme vybrali opravdové favority, kteří jsou na současném trhu svými přednostmi skutečně nepřehlédnutelní. Je pravda, že některé jiné modely by si určitě zasloužily pozornost také, nicméně ne vždy se nám do redakce podaří sehnat úplně vše, po čem naše - ale i vaše - srdce touží.

Velký test šesti herních myší
i Zdroj: PCTuning.cz

Nebudu ale odbočovat od tématu. Další část testu se bude zabývat každou myškou naprosto individuálně. Konkrétní model si pak podrobně popíšeme po všech jeho aspektech. Chybět samozřejmě nebude ani závěrečné hodnocení dvou výše zmíněných kolegů. Závěr testu pak bude doporovázen komplexním testem povrchů a nakonec také vzájemným porovnáním. Dost už ale omáčky kolem, jde se na věc!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama