co-nabizi-nero-7-premium-1-dil
Úložná zařízení Článek Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl

Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl

Bathory

Bathory

2. 5. 2006 01:00 68

Seznam kapitol

1. NERO 7 Premium - historie a současnost 2. Vybalujeme z krabice 3. Nároky na počítač 4. Co Nero 7 Premium nabízí
5. Instalace 6. Update nové verze 7. Nero StartSmart 8. Nero BackItUp 2

Je tomu pár měsíců na zpět, co byla uvolněna sedmičková verze populárního vypalovacího balíku Nero. Tedy, ono slovo "vypalovací", je nutno brát hodně s rezervou, protože tento software se nám pomalu rozrostl do obřích rozměrů a dnes, kromě samotného vypalování obsahuje celou řadu dalších a to především multimediálních aplikací.

Reklama
Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Je tomu pár měsíců na zpět, co byla uvolněna sedmičková verze populárního vypalovacího balíku Nero. Tedy, ono slovo "vypalovací", je nutno brát hodně s rezervou, protože tento software se nám pomalu rozrostl do obřích rozměrů a dnes, kromě samotného vypalování obsahuje celou řadu dalších a to především multimediálních aplikací, jako jsou např. Nero Home, Nero Vision, Nero Show Time, Nero Recode, Nero Back It Up, Nero Cover Designer, Nero Wave Editor a mnoho dalších. Nemusíte se tedy bát, že by tato recenze byla zaměřená pouze na tu vypalovací část, ale postupně probereme všechny, protože uživatelům nabízí mnoho zajímavých věcí, které stojí za to vyzkoušet. Pojďme se tedy společně v naší rozsáhlé recenzi podívat, jak se s tím vývojáři vypořádali a zda opravdu stojí za to, si kompletní balík Nero 7 Premium koupit.

Představovat v současné době nejrozšířenější vypalovací software "Nero", asi většině z vás nemusím, protože některou z jeho verzí jistě většina z vás používá, ale dovolte mi ještě předtím, než se zaboříme do širokých vod nejnovějšího produktu, "Nero 7 Premium" zalistovat trochu zpět v historii a podívat se, jak šel čas.

Nero vzešlo v roce 1995 z německé firmy Ahead a základním prvkem tohoto programu bylo od samého počátku to, že byl uživatelsky přívětivý i pro naprosté začátečníky v rychle se rozvíjejícím oboru, zvaném vypalování. Nero-Burning Rom ve verzi 2.x.x.x mělo pouhých 2.60 MB a bylo určeno pro operační systém Windows 95. V té době si drtivá většina lidí u nás mohla o nějaké CD vypalovačce jenom zdát a kapacita pevných disků u málokoho přesahovala kapacitu CD-R. Nero v té době bylo čistě program pro vypalování a v průběhu mnoha nových verzí se v této činnosti neustále zdokonalovalo, ovšem později, někdy od čtvrté verze, na sebe začalo nabalovat i další aplikace a v tomto trendu, pro někoho "bohužel", pro jiného "bohudík" pokračuje dodnes.

Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky rozšiřování obsahu, ale dochází ještě k jedné, méně příjemné věci a to zvětšování instalačního balíku. Například první verze Nero - Burning Rom 5.0.0.3 mělo ještě necelých 5MB, ale poslední 5.5.10.50 už téměř 14MB. Na druhou stranu tu ale byly k dispozici aplikace pro tvorbu obalů na CD, zvukový editor, program pro paketový zápis, mediální přehrávač nebo CD či Drive Speed pro testy a nastavování otáček u mechanik.

Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Ani další řada Nero 6 Reloaded nenechala nikoho na pochybách, že celý balík opět trochu nakyne a tak jsme mohli sledovat, jak z počátečních 22MB, se postupně dostaneme až na téměř 34MB u verze 6.6.0.18. Obohaceni jsme ovšem byli kromě již zmiňovaných aplikací o další a to např. Nero ImageDrive, Nero Soundtrax, ShowTime, Nero Recode, Nero MediaHome, Nero PhotoSnap a další.

Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče Nero 7 Premium, tak už se dá v podstatě hovořit o totální správě multimediálního obsahu na PC. Ten, kdo očekával, že nová verze bude zhruba dvojnásobně veliká, oproti šestkové řadě, se hodně přepočítal. Nero 7 má totiž více než 100MB, respektive komprimovaný balík určený ke stažení má právě tolik, ale na instalačním CD zabírá neuvěřitelných 570MB! Přitom samotný vypalovací program doznal minimálních změn, za to je k dispozici mnohem větší množství přídavných aplikací. Jestli to takto půjde dál, tak příští Nero 8 se sotva vejde na DVD a Nero 9 bude muset být vydáno na Blu-ray disku.

Co nabízí NERO 7 Premium - 1. díl
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama