Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!
i Zdroj: PCTuning.cz
Úložná zařízení Článek Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!

Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!

Redakce PCT

Redakce PCT

31. 7. 2012 17:00 70

Seznam kapitol

1. Zadání soutěže 2. Pravidla soutěže serveru PCTuning

Zatímco běžně se soutěží o to, kdo je v čem nejlepší, my to vezmeme z opačné strany. Budeme soutěžit, kdo je nejpomalejší! Výherci se mohou těšit na ultrarychlé SSD uložiště s rychlostí čtení před 550 MB/s! Pozadu ale nezůstávají ani další dvě výhry. Pokud máte SATA disk a pár hodin času, pusťte se do testování.

Reklama

AKTUALIZACE 17.9.2012: Přišlo nám velké množství výsledků a snažíme se je probrat, mějte prosím ještě strpení. Snad se to povede příští týden.

Pravidla jsou celkem jednoduchá, stačí otestovat svůj SATA disk benchmarkem uvedeným níže a zaslat nám výsledek na soutěžní e-mailovou adresu. Ti, kteří dosáhnou v benchmarku nejnižšího skóre (tzv. nejrychlejšího z nejpomalejších), získají krásné výhry od Kingstonu.

Když jsme dostali nápad na soutěž podobného typu, hned se vyrojilo spoustu otázek. Jak to budou testovat? Nebudou podvádět? Co když budou spouštět aplikace na pozadí?

Pravidla proto budou trochu přísnější a budete muset dodržet hned několik podmínek, na druhou stranu tím zajistíme férové soutěžení a možnost zúčastnit se co největší skupině našich čtenářů. A pokud se podíváte, o co soutěžíme, určitě si dáte říct ;-)

Výhry v soutěži

Sponzorem tohoto nejpomalejšího závodu v historii se stal e-shop ALFA.cz, který se plácl přes kapsu a věnoval hned trojici SSD uložišť. Většinu znáte z našich stránek, SSD poctivě recenzujeme alespoň jednou měsíčně, přidáváme tedy odkazy na informace prodejce.

 

1. cena – Kingston 240GB HyperX 3K upgrade kit

240GB disk s rychlostí čtení 555 MB/s a zápisem 510 MB/s patří stabilně mezi nejrychlejší SSD na trhu. Předpokládáme, že si výherce polepší přinejmenším 50× :-) Vše dodáváno v luxusním kitu se šroubáčkem, klonovacím softwarem a 2,5" externím rámečkem.

specifikaci disku najdete zde

2. cena – Kingston 120GB HyperX 3K upgrade kit

Zlobit se nebudete ani pokud skončíte druzí. Stejný design, stejná rychlost. Jen poloviční kapacita. 

specifikaci disku najdete zde

3. cena – Kingston 90GB HyperX 3K upgrade kit

Čekali jste tričko? Sušenku Kingston? Kdepak, ani třetí výherce nepřijde zkrátka a vyhraje superrychlé HyperX, akorát menší, s kapacitou 90 GB kapacitou vhodnou pro systém.

specifikaci disku najdete zde

Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se zúčastnit

Soutěže se můžou zúčastnit všechny novější disky na rozhraní SATA. Předem jsou vyloučeny disky na rozhraní IDE a SCSI, aby se z naší soutěže nestalo defilé veteránů.

Abychom zabránili falšování výsledků, např. tím, že se na pozadí budou spouštět další úlohy, budeme vybírat tzv. nejrychlejší z nejpomalejších. V principu to funguje tak, že pokud se nám sejde více disků stejné modelové řady, vyhrává ten s nejlepším výsledkem. Příklad: do soutěže přijdou výsledky pro disk Seagate 7200.10 od dvou různých čtenářů, jeden bude mít hodnotu 80 MB/s a druhý 85 MB/s. Vyhraje ten s rychlejším 85MB/s diskem.

Tímto opatřením se vás snažíme motivovat k fér měření. Postup pro zařazení se do soutěže je následující:

1) K testování použijeme benchmark AS SSD ve verzi 1.6.4237.30508, který stáhnete zde.

2) Hned po startu stisknete stopky a změříte, jak dlouho AS SSD testoval. Pozor, testování trvá i několik hodin, tak je nezapomeňte vypnout...

3) Na konci měření uděláte screenshot výsledku přímo z menu programu, jak ukazuje obrázek:

Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!
i Zdroj: PCTuning.cz

4) Zašlete nám mail, do předmětu napíšete čas ve formátu

XX

h

XX

m (např. pro 2,5 hodiny bude předmět 2h30m) a do přílohy vložíte uložený screenshot. Adresa pro zaslání výsledků je:

Otestujte svůj disk – nejpomalejší vyhraje SSD Kingston!
i Zdroj: PCTuning.cz

5) Čas na testování máte až do 19.8.2012

6) V případě pochybností o vašem výsledku můžete být požádáni o opakování měření, případně vyloučeni.

Starší pevné disky se tímto testem zajisté hodně zadýchají, takže nezapomeňte na dobré chlazení. Redakce neručí za případné škody!

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama