i-url-muze-byt-sexy-klikl-nekdo-na-odkaz-v-mem-mailu-zjistit-to-lze-snadno
Článek I URL může být sexy! Klikl někdo na odkaz v mém mailu? Zjistit to lze snadno

17. 4. 2015 20:00

Posíláte odkazy v mailu, ale nikdy nevíte, zda si jej dotyčný doopravdy otevřel? Řešením může být zkracovač URL. Nejenže s ním odkaz uděláte zároveň hezčí, ale také si můžete snadno změřit, kolik lidí a kdy na něj kliknulo.

Zkraťte odkaz, vylepšete jej a pošlete do světa - český konkurent bit.ly je zdarma

Je známým pravidlem, že by v mailech a článcích neměly být použity URL odkazy stylem "Klikněte zde", "Prezentaci naleznete tady" apod. Mnohem vhodnějším je dle průzkumů použití celé adresy. Uživatelé, hlavně ti počítačově zdatnější, chtějí zkrátka vědět, kam klikají. Více než 5/8 účastníků rozsáhlého průzkumu potvrdilo, že raději kliknou na odkaz, který je blíže specifikovaný. 2/3 z nich dokonce potvrdilo, že odkazy ze zkracovačů ve stylu českého klik.am (zdarma i premium funkce) a bit.ly (placený při volbě vlastního tvaru adresy)  považují za lepší volbu a nebojí se na ně klikat.

Dlouhý odkaz: https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_pctlongblocktz
Lze zdarma po přihlášení změnit třeba na: klik.am/tiskovky-PCT

i Zdroj: PCTuning.cz

To je dobrá zpráva pro všechny, kdo se doposud tyto služby báli používat. Z dlouhých odkazů zkrátka uděláte krátký, specifikujete kam odkazuje a pošlete jej do světa. Navíc v administraci okamžitě vidíte, zda někdo na odkaz klikl. Např. při zasílání mailových zpráv klientům se jedná o neocenitelný nástroj. Z našich luhů a hájů lze doporučit český zkracovač URL na adrese klik.am. Klik.am se v poslední době dočkal otevření VIP funkcí pro širokou veřejnost a značného vylepšení funkcí. Dostupný je zdarma.

i Zdroj: PCTuning.cz