progresivni-metody-kaspersky-lab-pro-identifikaci-nevyzadane-posty
Článek Progresivní metody Kaspersky Lab pro identifikaci nevyžádané pošty

Progresivní metody Kaspersky Lab pro identifikaci nevyžádané pošty

Komerční sdělení
26. 1. 2011 07:00

 Kaspersky Lab obdržel v USA patent na novátorské technologie, které klasifikují elektronické textové zprávy za účelem identifikace nevyžádané pošty.

Reklama

Nová technologie využívá na zjišťování nevyžádané pošty klíčová slova a fráze, která jsou pro nevyžádanou poštu typická.

Jedna z nejpopulárnějších a nejefektivnějších metod boje proti nežádoucím e-mailům se zakládá na klasifikaci zpráv podle toho, zda obsahují klíčová slova a fráze, jež jsou pro nevyžádanou poštu typické. Tento přístup lze využít k rychlé konfiguraci systému na blokování nových typů nevyžádané pošty. Zajišťuje také vysokou úspěšnost odhalování při minimálním počtu chybných vyhodnocení.

Nová technologie patentovaná Kaspersky Lab se vychází z výše uváděného systému, který využívá na zjišťování nevyžádané pošty klíčová slova a fráze. Tato nová technologie byla zaregistrována Úřadem Spojených Států pro patenty a ochranné známky 16.11. 2010 pod číslem patentu 7836061.

Patentovaná metoda klasifikuje zprávy na základě hierarchického seznamu kategorií, který je označován jako heslář. Každá kategorie je definována množinou klíčových termínů a určitým počtem šablon. Příchozí zpráva je kategorizována pomocí výpočtu její relativity vůči všem kategoriím klíčových slov uvedených v dané zprávě a poté je porovnáván stupeň podobnosti s každou ze šablon. Pokud zpráva obsahuje určitý počet klíčových slov, nebo je dostatečně podobná některé ze šablon, je zařazena do jedné z kategorií, včetně nevyžádané pošty.

Kategorie zpráv lze vytvořit ručně pomocí klíčových termínů a šablon. Každou kategorii lze rozdělit na podkategorie, aby se docílilo přesnější klasifikace. Aby se dále zlepšilo a zjednodušilo zařazování do kategorií, zprávy lze předběžně zpracovat např. automatickým zjištěním jazyka, odebráním často používaných slov - např. členů a předložek - a odfiltrováním šumu.

"Nevyžádaná pošta je jedna z nejotravnějších a nejprotivnějších IT hrozeb, jakékoliv zhoršení kvality filtrace je každému okamžitě zřejmé. Proto je pro nás podstatné dodržet vysokou kvalitu ochrany našich produktů chránících proti nevyžádané poště a neustále vyvíjet nové technologie," řekl Andrey Nikishin, ředitel výzkumu Cloud & Content Technologies. "Jsme velmi rádi, že další důležitý úspěch společnosti na poli ochrany proti nevyžádané poště obdržel odpovídající uznání ve formě patentu."

Patentové úřady ve Spojených Státech, Rusku, Číně a v Evropě v současné době zkoumají více než sedmdesát žádostí o patentovou ochranu podaných Kaspersky Lab, které pokrývají jedinečné a novátorské technologie na poli informační bezpečnosti.

Nevyžádaná pošta způsobuje jak firmám, tak soukromým uživatelům značné škody. Nežádoucí e-maily často obsahují podvodné nabídky, škodlivé přílohy nebo odkazy na škodlivé webové stránky.


O společnosti Kaspersky Lab

Vyvíjíme, produkujeme a distribuujeme bezpečnostní řešení chránící naše zákazníky před IT hrozbami a minimalizujeme bezpečnostní rizika ve velkých firmách. Poskytujeme produkty chránící jak domácí uživatele, tak firmy před viry, spamem a hackerskými útoky. Dále nabízíme mnoho služeb v podobě technických konzultací a podpory.

Společnost Kaspersky Lab byla založena v roce 1997 a dnes patří mezi přední světové dodavatele bezpečnostního software. Hlavní sídlo společnosti se nachází v Moskvě, její pobočky však můžete nalézt ve Velké Británii, Francii, Německu, Holandsku, Polsku, Japonsku, Číně nebo v USA. Kaspersky Lab neustále rozšiřuje své pole působnosti. Důkazem toho je rozsáhlá partnerská síť čítající celosvětově přes 500 partnerů.

Produkty Kaspersky je nyní chráněno více než 200 milionů uživatelů a desetitisíce firem po celém světě. Dle nezávislých expertů má Kaspersky Lab celosvětově nejrychlejší reakce proti novým hrozbám.

Naše produkty jsou oceňovány předními IT magazíny a testovacími laboratořemi. V roce 2003 jsme obdrželi status Microsoft Gold Certified Partner za bezpečnostní řešení. Dále jsme držitelem certifikátu West Coast Labs a pravidelně získáváme ocenění ADVANCED+ v nezávislých testech AV-Comparatives a VB100% v testech Virus Bulletin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama