amd-690-dalsi-zpozdeni
Novinka AMD 690: další zpoždění?

AMD 690: další zpoždění?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 12. 2006 00:00 25

Čipset AMD 690 (dříve ATi RS690) s integrovanou grafikou byl původně očekáván v době po vydání Socketu AM2. Jenže 690ka na trhu stále není a co hůř, na obzoru jsou další potíže.

Reklama

Server DailyTech píše, že vydání čipsetu AMD 690 může být odloženo až na únor. V tom případě budou na vině problémy s licencemi na HDMI výstup a ochranu HDCP. V nabídce AMD(ATi) je sice několik grafických karet s HDMI výstupem a podporou HDCP, ale HDMI konsorcium požaduje kromě paušálních poplatků také licenční poplatky za jednotlivé produkty.

Jelikož pro HDMI výstup AMD 690 bude potřeba samostatný čip (TMDS transmitter), výrobci základních desek budou moci vydat motherboardy bez tohoto výstupu. Například ASUS hodlá vydat svou desku s AMD 690 v lednu - ta ale s největší pravděpodobností HDMI výstup mít nebude. Koneckonců i výrobci motherboardů musí mít platné licence na HDMI, HDCP a Macrovision a schváleny musí být také jednotlivé produkty, takže by se mohlo zdát, že integrace HDMI s sebou nese jen samé problémy. Jenže HDMI je pro mnoho zákazníků důležitý a když ne, je to dobrý marketingový tahák.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama