microsoft-neprodavejte-pocitace-bez-operacniho-systemu
Novinka Microsoft: neprodávejte počítače bez operačního systému

Microsoft: neprodávejte počítače bez operačního systému

Stančík Martin

Stančík Martin

5. 4. 2006 00:00 24

Microsoft ve svém magazínu píše, že prodávání počítačů bez operačního systému je "nevyužitá příležitost" a urguje britské dealery, aby to nedělali. Podle konkurence se jen bojí o svou pozici na poli desktopů.

Reklama

Michala Alexanderová z britské pobočky Microsoftu v časopise Microsoft Partner Update dále píše, že se v tomto roce ve Velké Británii prodá asi 5 procent počítačů bez operačního systému a Alexanderová se bude toto číslo snažit zmenšit i navzdory tomu, že si třeba uživatelé mohou chtít nainstalovat nějaký alternativní systém či již Windows vlastní.

"Chtěli bychom urgovat naše partnery aby počítače bez Windows neprodávali - je to riziko pro zákazníky i jejich firmy," řekla Alexanderová.

Naopak evropská Free Software Foundation (FSF) by byla ráda, kdyby se tak nestalo. "Rádi uvidíme každý kus hardwaru, který bude dodáván bez operačního systému," prohlásil Joachim Jakobs z FSF.

Alexanderová řekla, že se jen snaží pomoci svým menším partnerům, jak zvýšit jejich (a tím samozřejmě i své) zisky. Podle ní se tak sníží i pirátství - když si totiž budete muset koupit počítač i s operačním systémem, nebudete již potřebovat jeho ilegální kopie.

"Microsoft se jistě bojí, že na poli desktopů začne ztrácet. Uživatelé totiž nyní mají možnost vybrat si alternativní prohlížeč, který je zdarma či za mnohem nižší cenu," řekl mluvčí společnosti Novell.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama