msi-uvadi-notebooky-e13-a-e16-flip-evo-novou-dokovaci-stanici-a-msi-pen
Novinka MSI uvádí notebooky E13 a E16 Flip Evo, novou dokovací stanici a MSI Pen

MSI uvádí notebooky E13 a E16 Flip Evo, novou dokovací stanici a MSI Pen

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 4. 2021 16:57

Společnost MSI představila posílá do obchodů dva nové přenosné počítače ze série Summit, které jsou zaměřeny na podnikové zákazníky a využívají nejnovější procesory 11. generace od Intelu.

Reklama

V dnešní době lidé tráví více času prací z domova. Multifunkční notebook je tak užitečným nástrojem pro práci ve virtuální kanceláři. Oba nové počítače MSI mají dotykový displej s poměrem stran 16:10 (předchůdci 16:9), který lze otáčet až o 360 stupňů. Konvertibilní design je přitom adaptivní, aby vyhovoval různým scénářům. Summit E13 Flip Evo a Summit E16 Flip mohou představovat monitor přednášejícího, nebo je lze jednoduše použít k prohlížení konferenčních materiálů jako tabletu anebo jej lze přepnout do režimu stanu, aby se stal tabulí pro psaní poznámek.

Podle výrobce mají oba notebooky odolná šasi z extrudovaného hliníku a panty, které vydrží i dlouhodobé a náročně používání. Summit E13 Flip Evo se pyšní 13,4palcovým dotykovým Full HD displejem, zatímco Summit E16 Flip Evo nabízí 16palcovou obrazovku s QHD+. Menší počítač může být vybaven až 1TB M.2 PCIe solid-state diskem. A i když informace o úložišti druhého notebooku chybí, kapacita by mohla být na chlup stejná. 

Výkonnou jednotkou Summit E13 Flip Evo je procesor Intel Core i7-11857G7 s grafikou Intel Xe. Výkon druhému notebooku propůjčují čipy Core i7-U a grafika Intel Xe, případě dle výběru zákazníka dedikovaná GeForce RTX. Baterie obou počítačů by měla poskytovat pěknou výdrž až 20 hodin.

MSI uvádí notebooky E13 a E16 Flip Evo, novou dokovací stanici a MSI Pen
i Zdroj: PCTuning.cz

Kvalitě videokonferenčních hovorů napomůže technologie Noise Reduction Cam, která umožňuje webové kameře omezit šum, a to i v prostředí s nízkým osvětlením. MSI Noise Cancellation zase umožní eliminování veškerého akustického hluku v pozadí. Summit E16 Flip je navíc vybaven 4 mikrofony, které mají zajistit dobrý záznam zvuku pro kvalitní konferenční hovory. Chlazení „Dynamic Cooler Boost“ u tohoto notebooku pak má běžet s minimální hlučností pod 35 dB i při plném vytížení procesoru.

Kromě nových notebooků posílá MSI do prodeje i novou dokovací stanici, která umožňuje připojení až tří externích 4K displejů a podporuje předávání MAC adres a PXE Wake-on-LAN (WOL). Díky tomu je vhodná pro osobní použití i tam, kde je potřeba podniková správa IT.

Poslední novinkou je MSI Pen. Stylus využívá technologii MPP 2.0 a podporuje 4 096 úrovní tlaku. Lze ho použít jako dálkový ovladač k ovládání prezentací anebo digitální tabule, ale hodí se i k notebookům Summit E13 Flip Evo a Summit E16 Flip.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama