diky-chytrym-mapam-muzete-nejkrasnejsi-mista-ceska-muzete-navstivit-i-v-karantene
Novinka Díky chytrým mapám můžete nejkrásnější místa Česka můžete navštívit i v karanténě

Díky chytrým mapám můžete nejkrásnější místa Česka můžete navštívit i v karanténě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2020 10:00

Slunečné počasí láká k výletům po krásách naší vlasti. Opatření související s šířením koronaviru však uvěznila Čechy s výjimkou nezbytných nákupů a cest do práce a za rodinou v jejich domovech. Vydat se k vysílači na Ještědu, Máchovu jezeru či k zámku v Lednici se tak mohou alespoň virtuálně. Aplikace Chytremapy.cz jim Česko ukáže z ptačího pohledu i v oblíbeném panoramatickém režimu.

Reklama

Chytremapy.cz je aplikace brněnské společnosti TopGis, která se specializuje na letecké a mobilní mapování Česka. Pro návštěvníky je zdarma a umožňuje jim prohlédnout si Česko z ptačího pohledu. Do aplikace loni přibylo na 31 tisíc čerstvých snímků východní části České republiky, v blízké době se pak chystá aktualizace západu země z loňského snímkování.

„Snímky mají rozlišení 12,5 centimetru na pixel. Díky tomu jsou velmi detailní a je na nich možné vidět i různé nápisy v krajině. Vedle toho si lze letecký pohled zobrazit i nad katastrální mapou a přes napojení na katastr nemovitostí se podívat na detaily o jednotlivých pozemcích a stavbách či v mapě využít možnosti přesného měření,“ uvedla Drahomíra Zedníčková ze společnosti TopGis.

Díky chytrým mapám můžete nejkrásnější místa Česka můžete navštívit i v karanténě
i Zdroj: PCTuning.cz

Komu by nestačil pohled z letadla, může se vydat za krásami Česka i prostřednictvím panoramatických snímků - stačí kliknout sem. Virtuální pohled na české památky nabízí i další služby. Krásami naší malebné země vás provedou například také Mapy.cz nebo Mapy Google.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama