samsung-v-indii-postavi-novou-tovarnu-na-vyrobu-displeju
Novinka Samsung v Indii postaví novou továrnu na výrobu displejů

Samsung v Indii postaví novou továrnu na výrobu displejů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 1. 2020 16:00

Jihokorejský výrobce Samsung Display plánuje investovat 500 milionů dolarů do výstavby nové továrny v Indii, protože mateřská společnost Samsung Electronics se tam snaží rozšířit produkci smartphonů.

Reklama

Výstavba nové fabriky bude pro Indii, která soupeří se sousedními státy o to, kdo přiláká více globálních výrobců, velkým přínosem. Podle plánu mateřský koncern poskytne firmě Samsung Display půjčku 35 miliard rupií (443,28 milionu eur) a převede na ni pozemek v Noida za 900 milionů rupií.

Samsung začal vyrábět smartphony v Noida na okraji hlavního města Dillí v roce 2018. Podle dřívějších zpráv je stávající komplex největším závodem na výrobu mobilních telefonů na světě. Továrna má kapacitu výroby 120 milionů přístrojů, což odpovídá zhruba ročnímu prodeji v Indii, která je nejrychleji rostoucím trhem s mobilními telefony na světě.

Samsung v Indii postaví novou továrnu na výrobu displejů
i Zdroj: PCTuning.cz

Investice do výstavby nové továrny podpoří Samsung v konkurenci s čínským výrobcem Xiaomi, který před dvěma lety po letech sesadil jihokorejského giganta z pozice jedničky na indickém trhu. Analytici dlouhodobě upozorňují, že indický trh nabízí obrovské příležitosti. Země má 1,3 miliardy obyvatel, ale je tam pouze 425 milionů uživatelů chytrých telefonů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama