fio-banka-vydala-novou-aplikaci-pro-android
Novinka Fio banka vydala novou aplikaci pro Android

Fio banka vydala novou aplikaci pro Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 12. 2019 19:00

Majitelé telefonů s operačním systémem Android mohou využívat novou mobilní bankovní aplikaci. Fio Smartbanking nabízí zcela nový vzhled i nové funkce. Mezi ty nejzajímavější patří dark mode, možnost přihlášení a autorizace otiskem prstu či pohledem na telefon nebo nástěnka, kterou si můžete nastavit dle vlastních preferencí.

Reklama

Česká Fio banka před Vánoci potěšila své klienty, kteří vlastní mobilní telefony s operačním systémem Android. Na Google Play je totiž k dispozici nový Fio Smartbanking, který je optimalizovaný i pro nejnovější smartphony. Aplikace získala nový modernější vzhled a celý proces aktivace je nyní jednodušší. Hned po přihlášení je k dispozici Nástěnka, kterou si uživatel může upravit tak, aby měl ihned k dispozici informace, které ho zajímají. Nová aplikace také umožňuje vytváření a úpravu trvalých příkazů nebo například zobrazuje plánované a neprovedené platby. Novinky se týkají i QR kódů, které lze nyní načítat také z galerie z obrázku. Zjednodušení posílání peněz mezi kamarády a známými představuje funkce Zaplať mi, díky které mohou klienti vytvářet QR kódy pro platby na vlastní účet.

Fio banka vydala novou aplikaci pro Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Fio Smartbanking disponuje i několika novinkami, které nejsou zatím příliš obvyklé. Jednak je to možnost používání aplikace v tmavém režimu, tzv. dark modu. Ten, kromě toho, že vypadá atraktivně, také šetří baterii i zrak. Nová aplikace zároveň podporuje přihlášení nebo autorizaci pokynů pomocí biometrie, a to nejen otiskem prstu, ale i pouhým pohledem na telefon. V blízké době Fio plánuje do aplikace přidat například vyhledávání, push notifikace nebo ověřování pokynů zadaných v Internetbankingu.

Fio Smartbanking je určený pro telefony s operačním systémem Android 6 a novějším. Několik měsíců ještě bude v obchodě k dispozici i stará verze aplikace, kterou ale banka časem stáhne. Dočasně lze tedy používat obě verze Smartbankingu.

Fio banka vydala novou aplikaci pro Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama