windows-a-korejske-problemy
Novinka Windows a Korejské problémy

Windows a Korejské problémy

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

7. 12. 2005 00:00

Asi jste si už dávno zvykli, že firmy které nějakým způsobem vyčnívají nad těmi ostatními si krom úspěchu musí poradit i s odvrácenou stranou popularity. Nejinak je tomu u Microsoftu. Jaké je pokračování kauzy Microsoft vs. Korea?

Reklama
Windows a Korejské problémy
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Korea skýtá pro Microsoft potencionálně obrovský trh. Nic ale není zadarmo a KFTC (Korean Fair Trade Commission) rozhodla, že softwarová firma musí do půl roku odstranit ze svých systému Windows Xp a Windows Server 2003 multimediální přehrávač (media player) a program pro komunikaci (messenger). Druhou variantou je stáhnutí jeho produktů z prodeje. Podle zástupce firmy Olivera Rolla nebude prozatím Microsoft reagovat na nové nařízení. Celá věc jde nyní před Korejský nejvyšší soud. Korejský trh ovšem není pro Microsoft klíčový, a tak na celou věc doplatí pouze koncoví uživatelé.

Podle dnešní zprávy začíná svítat na lepší časy a Windows se budou v Koreji i nadále prodávat. Pokud ovšem celá kauza skončí neúspěchem Microsoftu, bude zle. Díky flegmatickému přístupu firmy se Korejci Windows bez media playeru a messengeru jen tak nedočkají. Je dodám, že Microsoft má v této asijské zemi výsadní postavení. Jeho systém je v 99% osobních počítačů a 78% serverů.

Linuxoví vývojáři vidí v případu možnost expandovat na nové trhy. Doufejme, že počítají se zásobou pirátských verzí Windows, které Korejci jistě mají.

Podle theinquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama