huawei-muze-i-nadale-nakupovat-americke-soucastky
Novinka Huawei může i nadále nakupovat americké součástky

Huawei může i nadále nakupovat americké součástky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2019 18:00

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei bude moci nakupovat součástky od amerických dodavatelů o 90 dní déle. Ve Washingtonu to v pondělí oznámil americký ministr obchodu Wilbur Ross.

Reklama

Huawei tak může až do 16. února udržovat stávající telekomunikační sítě a dodávat softwarové aktualizace pro své chytré telefony. K uvolnění restrikcí, které brání v používání operačního systému Android se službami Googlu v nejnovějších telefonech, stále nedošlo.

Huawei je největším světovým výrobcem telekomunikačních zařízení a druhým největším výrobcem chytrých telefonů. Spojené státy podezírají výrobce ze spolupráce s čínskou rozvědkou, firma to ale od samého začátku popírá.  Donald Trump v polovině května zařadil Huawei na černou listinu a od té doby americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby jí mohly dodávat své produkty.

Huawei může i nadále nakupovat americké součástky
i Zdroj: PCTuning.cz

K novému prodloužení licence už se stihl vyjádřit tiskový mluvčí společnosti Huawei pro ČR Pavel Košek:

Prodloužení dočasné licence nebude mít na činnost společnosti Huawei významnější dopad. Toto rozhodnutí nic nemění na skutečnosti, že dle našeho názoru je ke společnosti Huawei přistupováno nespravedlivě. Již dlouho zastáváme názor, že rozhodnutí Ministerstva obchodu Spojených států amerických zařadit společnost Huawei na tak zvaný Seznam subjektů (Entity List) způsobil více škod Spojeným státům než společnosti Huawei. Rozhodnutí ekonomicky poškodilo americké společnosti, se kterými Huawei obchoduje, narušilo spolupráci a zejména vzájemnou důvěru, na které globální dodavatelský řetězec závisí. Vyzýváme vládu Spojených států, aby ukončila toto nespravedlivé zacházení a společnost Huawei ze Seznamu subjektů odstranila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama