na-cesky-trh-prichazeji-chytre-hodinky-ticwatch
Novinka Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch

Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 9. 2019 17:00

Na českém trhu se začínají prodávat chytré hodinky značky TicWatch, které běží na platformě Wear OS a tudíž je lze pohodlně ovládat i virtuálním asistentem. Mezi jejich další přednosti patří dlouhá výdrž na baterii a povedený design, který ocenila porota Red Dot Awards.

Reklama

V nabídce tuzemských obchodů jsou čtyři modely značky TicWatch. Nejvyšším modelem jsou TicWatch Pro s prémiovým designem, které jsou osazeny vícevrstvým displejem, díky čemuž na jedno nabití vydrží běžet 2 až 30 dní dle intenzity využívání. Kromě dvou displejů (vrchní LCD ukazuje všechny základní údaje za jakýchkoliv okolností, druhý displej je typu AMOLED) jsou k dispozici dva různé režimy, z nichž jeden je více zaměřený na výdrž baterie, druhý pak na výkon.

V základním režimu jsou hodinky zaměřeny především na fitness funkce. V chytrém režimu pak zařízení běží na zmíněném systému Wear OS od Googlu a výdrž baterie se v tomto případě uvádí v rozmezí dvou až pěti dní. TicWatch Pro jsou odolné vůči prachu a vodě dle standardu IP68. Do obchodů se dodávají s pásky z pravé italské kůže, která je z vnitřní strany doplněna silikonovou vrstvou šetrnou k pokožce. Podporují též NFC, takže po spuštění podpory ČR ze strany Google budou připraveny pro mobilní platby.

Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch
i Zdroj: PCTuning.cz

Také „mainstreamový“ model TicWatch C2 s unisex designem pro každou příležitost, běží na Wear OS by Google a kromě toho se může chlubit oceněními Red Dot Design Award 2019 a iF Design Award 2019. Pásek hodinek je opět vyroben z kůže, pouzdro pak z nerezové oceli. Uživatelé opět ocení až dvoudenní výdrž baterie i odolnost dle IP68. Dále disponují integrovaným GPS modulem, podporu NFC a 24hodinovým sledováním zdravotního stavu a fitness kondice.

Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch
i Zdroj: PCTuning.cz

Třetí v pořadí jsou sportovně laděné TicWatch E2, které jsou určeny pro veškeré fitness aktivity včetně plavání a také si letos odnesly cenu Red Dot za design. Hodinky jsou voděodolné do pěti atmosfér, což znamená, že se s nimi můžete potápět až do padesátimetrové hloubky. Běží na platformě Wear OS navíc obsahují i aplikaci TicWatch, která díky umělé inteligenci dokáže automaticky rozpoznat právě prováděnou sportovní aktivitu a přizpůsobit jí proaktivní sportovní režimy.

Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch
i Zdroj: PCTuning.cz

A nakonec jsou zde ryze outdoorové a odolné hodinky TicWatch S2 zaměřené na funkčnost a výdrž, u kterých už snad designové ocenění Red Dot Award 2019 nemusíme ani zmiňovat. Hodinky v černém provedení se chlubí úrovní odolnosti podle standardu americké armády – jsou vyrobeny tak, aby byly schopny přežít extrémní teplotní výkyvy, nárazy, prach i vodu. Opět tu máme integrovaný GPS modul, proaktivní sportovní režimy, platformu Wear OS a stejně jako u modelu E2 i voděodolnost do úrovně pěti atmosfér.

Ceny jednotlivých modelů:

  • TicWatch Pro (7 990 Kč)
  • TicWatch E2 (4 990 Kč)
  • TicWatch C2 (5 490 Kč)
  • TicWatch S2 (4 990 Kč)

 

Na český trh přicházejí chytré hodinky TicWatch
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama