asus-uvedl-na-pulty-tuzemskych-obchodu-unikatni-notebook-zenbook-pro-duo
Novinka Asus uvedl na pulty tuzemských obchodů unikátní notebook ZenBook Pro Duo

Asus uvedl na pulty tuzemských obchodů unikátní notebook ZenBook Pro Duo

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 8. 2019 16:00

Asus uvedl na český trh unikátní notebook se dvěma displeji – ZenBook Pro Duo. Jeho hlavní dotykový panel doplňuje ještě podlouhlý sekundární zobrazovač ScreenPad Plus, který nabízí další možnosti ovládání a usnadňuje multitasking.

Reklama

ZenBook Pro Duo si odbyl premiéru již letos v květnu na veletrhu Computex 2019 na Tchajwanu. Do prodeje se však dostává až nyní, po zhruba třech měsících. Vysoký výkon notebooku, který ocení nejen profesionálové, zajišťuje procesor Core i7-9750H v kombinaci s 16 GB RAM a grafickou kartou GeForce RTX 2060 s 6 GB videopaměti. Dále je k dispozici 16 GB operační paměti a rychlý SSD s kapacitou 512 GB. Pro zajištění maximálního výkonu je k dispozici vyhrazené tlačítko Turbo Fan zvyšující výkon chlazení a pant ErgoLift, který zlepšuje proudění vzduchu a odvodu tepla z notebooku.

ZenBook Pro Duo je vybaven 15,6palcovým dotykovým OLED displejem s rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů. Mimoto obsahuje ještě druhý 4K (3 840 × 1 100 px) displej ScreenPad Plus a také touchpad NumberPad plnící i funkci virtuálního klávesnicového numerického bloku. Hlavní displej má efektní bezrámečkový design s minimálními okraji po všech čtyřech stranách panelu.

Asus uvedl na pulty tuzemských obchodů unikátní notebook ZenBook Pro Duo
i Zdroj: PCTuning.cz

Sekundární displej ScreenPad Plus s poměrem stran 32:9 a rozlišením 4K je umístěn přímo nad klávesnicí notebooku a výrazně zvětšuje vizuální pracovní prostor při zachování standardního formátu notebooku. Využívat jej lze jako jakýkoli standardní druhý displej v rámci systému Windows, tedy k zobrazení vizuálního obsahu. Současně ale nabízí mnoho funkcí a nástrojů šetřících čas během práce. Ty jsou součástí ovládacího softwaru ScreenXpert. Ve výbavě má počítač samozřejmě i bohatou sadu portů, která zahrnuje i rozhraní USB-C s podporou Thunderbolt 3 či nejnovější Wi-Fi 6 s technologií Gig+ (802.11ax).

Doporučená cena notebooku Asus ZenBook Pro Duo (UX581GV) je stanovena na 76 990 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama