blizi-se-prichod-nadstavby-emui-10-jake-novinky-prinese
Novinka Blíží se příchod nadstavby EMUI 10. Jaké novinky přinese?

Blíží se příchod nadstavby EMUI 10. Jaké novinky přinese?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 8. 2019 10:00

Společnost Huawei na konferenci HDC 2019 představila novou generaci své nadstavby EMUI 10, která přináší celou řadu inovací. Nejvýraznější novinkou je „dark mode“ tedy tmavý režim pro ještě lepší čitelnost a větší vizuální pohodlí při práci. Atraktivní tmavý režim optimalizuje barevný kontrast mezi textem a tmavým pozadím, barvu textu i systémových ikon, podporovat bude navíc i aplikace třetích stran.

Reklama

Uživatelé se mohou těšit na mnoho dalších designových změn uživatelského rozhraní. EMUI 10 přinese nové animace, změnu ikonek, ale například i rozložení písma pro přehledný a elegantní vzhled systému. Nová generace nadstavby současně nabídne více možností pro always-on displej, jako například nové styly hodin nebo kalendáře. Díky vylepšení souborového systému EROFS je EMUI10 mnohem rychlejší a plynulejší než stávající EMUI 9.1.

EMUI 10 umožňuje také větší propojení napříč zařízeními. Novinkou je funkce bezdrátového zrcadlení obrazovky mezi notebookem a smartphonem. Kromě zrcadlení displeje získáte pouhým přiložením smartphonu také přístup k mobilním souborům, které lze snadno přesouvat a kopírovat. EMUI 10 současně přináší technologii pro podporu hovorů mezi chytrými zařízeními. Uživatelé mohou v případě příchozího audio či videohovoru zvolit odpověď pomocí inteligentního reproduktoru nebo smart TV.

Nová nadstavba EMUI10 bude v rámci beta verze vydána začátkem září pro modely série P30 (8. září), později bude následovat také na modely řady Mate 20. Společnost Huawei navíc tkaé potvrdila, že EMUI10 nalezneme v modelech Mate 30.

Blíží se příchod nadstavby EMUI 10. Jaké novinky přinese?
i Zdroj: PCTuning.cz
Blíží se příchod nadstavby EMUI 10. Jaké novinky přinese?
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama