huawei-preferuje-android-hongmeng-se-na-telefony-nedostane
Novinka Huawei preferuje Android. Hongmeng se na telefony nedostane

Huawei preferuje Android. Hongmeng se na telefony nedostane

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 7. 2019 17:30 1

Huawei už nehledá náhradu za Android od Googlu. Podle viceprezidenty a členky představenstva Catherine Chen firma systém Hongmeng ponechá pro použití mimo chytré telefony. Nasazení by se měl dočkat hlavně v průmyslovém odvětví.

Reklama

Spory mezi Huaweiem a americkou administrativou se táhnou delší dobu, čínský výrobce si proto již dříve začal připravovat zadní vrátka – vlastní operační systém. Ten měl představovat jeho záložní plán, pokud se společnost finálně nedomluví s americkou administrativou a následně Googlem, aby mohl nadále používat Android.

Informací o Hongmeng OS (Ark OS) uniklo dosud stále jen velmi málo. Na web např. prosáklo, že firma použije prvky ze své nadstavby EMUI, anebo že systém, postavený na Linuxu, má být o šedesát procent rychlejší než ten od Googlu. Nyní se však zdá, že Huawei pomalu bere zpátečku a Hongmeng se na telefony (alespoň ne v blízké budoucnosti) nedostane.

Není se příliš čemu divit, vsadit na vlastní systém ve vlastních telefonech je velmi složitá operace, která vůbec nemusí vyjít. Příkladem může být Samsung, který se svými systémy také neuspěl.

Telefony Huaweie bez androidu na západních trzích by byly v podstatě neprodejné, zejména kvůli nedostatečné základně aplikací, na které jsou zákazníci zvyklí, a firma si to samozřejmě uvědomuje.

Huawei preferuje Android. Hongmeng se na telefony nedostane
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama