google-pripomina-doodlem-pristani-na-mesici
Novinka Google připomíná Doodlem přistání na Měsíci

Google připomíná Doodlem přistání na Měsíci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 7. 2019 14:00

Před 50 lety se podařil jeden z největších úspěchů lidstva: Američané přistáli na Měsíci a prošli se po jeho povrchu. Hlavní stránka vyhledávače Google tuto výjimečnou událost připomíná animovaným Doodlem.

Reklama

Logo nejpopulárnějšího vyhledávače je dočasně v interaktivní podobě. Po kliknutí na něj můžete prožít dobrodružství, jaké 19. července roku 1969 prožili zkušení kosmonauté Neil Armstrong, Edwin Aldrin a Michael Collins.

Poslední jmenovaný zároveň poskytl k videu velmi zajímavý mluvený komentář. V něm se můžete dozvědět o věcech, které nejsou široké veřejnosti příliš známé. Collins například zmínil, že během letu k měsíci snižovali teplotu v Apollu 11 manévrem zvaným grilování: během něj se kosmická loď točí do strany jako kuře na rožni.

Google připomíná Doodlem přistání na Měsíci
i Zdroj: PCTuning.cz

Co je Doodle?

Jedná se o graficky upravené logo Google z domovské stránky vyhledávače, které vzniká u příležitosti různých svátků nebo událostí. Místo klasicky napsaného „Google“ je logo ztvárněno zajímavými obrázky či pozadím. Čas od času je dokonce logo i interaktivní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama