adata-se800-je-rychly-a-odolny-externi-ssd
Novinka ADATA SE800 je rychlý a odolný externí SSD

ADATA SE800 je rychlý a odolný externí SSD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 7. 2019 13:30 1

ADATA dnes oznámilo uvedení externího solid-state disku s označením SE800. Novinka se vyznačuje kompaktním a odlehčeným tělem, které se, samozřejmě spolu s uloženými daty, snadno přenáší. Kromě toho díky svému kartáčovanému povrchu i dobře vypadá. Nejdůležitější je ale odolnost SSD proti vodě, prachu a nárazům, a také vysoké přenosové rychlosti až 1 000 MB/s pro čtení i zápis.

Reklama

Výrobce uvádí, že například padesátigigabajtový 4K film dokážete na disk uložit během pouhých 50 sekund. Majitelé herních konzolí si zase užijí rychlejšího nahrávání her, než na jaké jsou zvyklí z interních úložišť.

SSD SE800 je vybaven konektorem USB-C, který můžete připojit z obou stran. Tím končí složité uvažování nad správnou orientací kabelů. Připojení je vůbec velmi snadné, disk totiž podporuje funkci plug n play v operačních systémech Windows, macOS a Android. Zákazníci tak mohou přenášet data mezi různými zařízeními bez jakýchkoliv omezení.

ADATA SE800 je rychlý a odolný externí SSD
i Zdroj: PCTuning.cz
ADATA SE800 je rychlý a odolný externí SSD
i Zdroj: PCTuning.cz
ADATA SE800 je rychlý a odolný externí SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový datový nosič ADATA zaujme také svým kovovým povrchem, kompaktními rozměry 72,7 × 44 × 12,2 mm a hmotností pouze 40 gramů. Snadno se tak vejde do větší kapsy nebo dámské kabelky. SE800 prošel testováním odolnosti podle normy IEC IP68, což znamená, že je prachu těsný a vodě odolný. Přežije nechtěné ponoření do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut. Kromě odolnosti proti prachu a tekutinám, SSD splňuje také požadavky armádního standardu MIL-STD-810G 516.6. To v praxi znamená, že ho nerozhodí, ani když ho nechtěně smetete ze stolu.

Přesná dostupnost SE800 se může v jednotlivých zemích lišit. V České republice solid-state disk zatím žádný výrobce nenabízí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama