bitva-konzoli-playstation-5-bude-vykonnejsi-nez-xbox-scarlett
Novinka Bitva konzolí: PlayStation 5 bude výkonnější než Xbox Scarlett

Bitva konzolí: PlayStation 5 bude výkonnější než Xbox Scarlett

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 6. 2019 15:00 14

Vývojáři již ladí tituly pro nadcházející generaci konzolí od Sony a Microsoftu. Obě budou postaveny na technologii od AMD, tedy procesorech Ryzen s architekturou Zen 2 a grafické kartě Navi. Přesto mít stejný výkon nebudou. Podle Andrewa Reinera, ostříleného redaktora Game Informeru, je PlayStation 5 výkonnější než Xbox Scarlett.

Reklama

Reiner měl tuto informaci obdržet od několika vývojářů, kteří pracují na hrách pro obě konzole a mají k dispozici takzvané dev kity. Jeho verzi, která v herní sféře způsobila pořádný rozruch, potvrdil později také bývalý redaktor IGN, Colin Moriarty.

Tvrzení obou pánů je přesto nutné brát s rezervou. V první řadě proto, že výkon vývojářských verzí je vždy větší než výkon konzolí, které se nakonec dostanou do prodeje. U obou next-gen zařízení navíc ještě může dojít k úpravám hardwarových parametrů. Finální specifikace je většinou známa až těsně před uvedením do obchodů, což v obou případech nastane až na konci příštího roku.

Již dříve jsme se dozvěděli, že obě konzole nabídnou ray-tracing a hraní ve 4K rozlišení při obnovovací frekvenci 120 Hz. V rozlišení 8K pak bude možné konzumovat multimediální obsah, případně hrát nejjednodušší hry.

Bitva konzolí: PlayStation 5 bude výkonnější než Xbox Scarlett
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama