verbatim-fingerprint-secure-externi-disk-s-biometrickym-pristupem
Novinka Verbatim Fingerprint Secure: externí disk s biometrickým přístupem

Verbatim Fingerprint Secure: externí disk s biometrickým přístupem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 6. 2019 19:30 1

Fingerprint Secure pro zajištění ochrany dat využívá hardwarové šifrování podle standardu AES 256 ve spojení biometrickým přístupem. Veškerá data uložená na disku jsou tak v případě ztráty nebo odcizení chráněna před neoprávněným přístupem.

Reklama

Vestavěný systém pro rozpoznávání otisků prstů na pevném disku Fingerprint Secure umožňuje přístup až osmi autorizovaným uživatelům a jednomu administrátorovi. Po nastavení disku mohou uživatelé prostřednictvím registrovaného otisku prstu zařízení velmi rychle uzamknout a odemknout. Disk neukládá heslo do počítače ani do dočasné paměti systému, takže úroveň zabezpečení je mnohem vyšší, nežli v případě softwarového šifrování. Navíc, pokud se Fingerprint Secure dostane do nepovolaných rukou, po několika neúspěšných pokusech o zadání hesla jsou veškerá data smazána.

Verbatim Fingerprint Secure je kompatibilní s operačními systémy Windows a MacOS a je vybaven rozhraním USB 3.1 s konektorem USB-C umožňující přenosové rychlosti až 5,0 Gb/s. Součástí balení je také převodní kabel z konektoru USB-C na konektor USB-A a adaptér USB-C. Po načtení otisku prstu lze disk připojit také k televizorům, což je funkce, která není u pevných disků s šifrování běžně k dispozici.

Verbatim Fingerprint Secure: externí disk s biometrickým přístupem
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako další úroveň zabezpečení slouží na disku předinstalovaný zálohovací software Nero Backup, který umožňuje zálohovat všechny soubory a složky z notebooku nebo stolního počítače. Stejně tak lze na konkrétní čas a den naplánovat pravidelné automatické zálohování. Nero Backup je kompatibilní se systémem Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a Windows 10 (není kompatibilní se systémem MacOS).

Pevné disky Verbatim Fingerprint Secure jsou dodávány ve dvou modelech, s kapacitou 1 TB za cenu 3 299 Kč a s kapacitou 2 TB za 4 399 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama