sef-huawei-je-proti-aby-peking-zavedl-sankce-proti-apple
Apple Novinka Šéf Huawei je proti, aby Peking zavedl sankce proti Apple

Šéf Huawei je proti, aby Peking zavedl sankce proti Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 5. 2019 12:30 1

Společnost Huawei momentálně drtí nařízení americké administrativy. Výrobce je odstřižen od nových verzí operačního systému Android a důležitých amerických technologií. Spolupráci s ním pozastavil také britský producent počítačových čipů ARM, jehož technologie jsou základem většiny procesorů pro přístroje, jako jsou tablety a chytré telefony. Peking prozatím vyčkává. Všeobecně se ale očekává, že dřív nebo později zavede odvetná opatření.

Reklama

Ta by se mohla dotknout i hlavního konkurenta Huawei, americké společnosti Apple, známého výrobce telefonů iPhone a počítačů Mac. S tím však zásadně nesouhlasí zakladatel Huaweie Žen Čeng-fej.  „Zaprvé k tomu nedojde. Zadruhé, jestli dojde, budu prvním, kdo bude proti… Apple je můj učitel, vede. Proč bych jako žák měl vystupovat proti mému učiteli? Nikdy,“ řekl Žen Čeng-fej v rozhovoru pro Bloomberg.

Zakladatel Huawei také znovu popřel, že by firma měla cokoli společného s krádežemi amerických technologií. „Zcizili jsme americké technologie budoucnosti. Vždyť USA těmito technologiemi ani nedisponují.“

Žen Čeng-fej zároveň připustil, že opatření USA firmě zkomplikovala situaci na trhu telekomunikací a zejména pak v oblasti budování mobilních sítí páté generace (5G). Dodal nicméně, že podnik bude hledat cesty, jak se v tomto odvětví prosadit.

Šéf Huawei je proti, aby Peking zavedl sankce proti Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama