epic-games-store-uz-ma-85-milionu-uzivatelu
Novinka Epic Games Store už má 85 milionů uživatelů

Epic Games Store už má 85 milionů uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2019 10:00 18

Nedávná konference GDC 2019 přinesla i jednu zajímavou informaci, která se týkala distribuční platformy Epic Games Store. Jak upozornil server PC Gamer, tento obchod za pouhé čtyři měsíce používá už více než 85 milionů lidí z celého světa a tak si jeho majitelé nechali vypracovat podrobný průzkum.

Reklama

Podle publikované zprávy rovných 40 procent uživatelů Epic Games Store Steam nevlastní a 68 procent ho nepoužívá pravidelně a zaregistrováno bylo již také 55 tisíc vývojářů. Jinak řečeno, většinu uživatelů platforma Epicu nabrala výhradně díky distribuci battle royale hitu Fortnite. Přesto tato čísla znamenají slušný potenciál do budoucna a dá se na nich stavět.

Šéf Epic Games Store Steve Allison na GDC zmínil, že kupování exkluzivních her byl pouze počáteční krok a nebude trvat donekonečna. A pro nezávislé vývojáře, kteří buď pracují anebo spolupracují s novým Unreal Engine 4, chystá firma projekt Epic MegaGrants. Na něj Epic vyhradí dohromady 100 milionů dolarů a samotné granty se mají pohybovat od 5 do 500 tisíc dolarů.

Epic Games Store už má 85 milionů uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama