zisk-xiaomi-predcil-ocekavani
Novinka Zisk Xiaomi předčil očekávání

Zisk Xiaomi předčil očekávání

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2019 19:00

Společnost Xiaomi, která je známá výrobou chytrých mobilních telefonů, zveřejnila hospodářské výsledky za čtvrté čtvrtletí. V něm zisk podniku překonal prognózy trhu, a to navzdory dlouhodobému oslabování poptávky zákazníků po nových přístrojích.

Reklama

Čistý zisk výrobce Xiaomi v posledním čtvrtletí loňského roku se více než ztrojnásobil na 1,85 miliardy juanů (242,7 milionu eur), přičemž analytici v průměru počítali s výsledkem 1,7 miliardy juanů. Tržby firmy stouply o 27 procent na 44,4 miliardy juanů.

Finanční ředitel Xiaomi Čche Šou C připsal nárůst zisku vysoké efektivitě. Upozornil, že provozní náklady se během loňského roku stále drželi pod deseti procenty tržeb. Setrvání na tak nízkých hodnotách plánuje firma i do budoucna, protože právě to bylo hlavním důvodem úspěšného hospodaření v jinak velmi nepříznivých tržních podmínkách.

Akcie Xiaomi po uveřejnění nejnovějších hospodářských výsledků, které rozhodně nezklamaly, přesto poklesly o téměř 4,6 procenta. Důvodem byly obavy ze zhoršující se situace trhu.

Zisk Xiaomi předčil očekávání
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama