asus-vivobook-15-notebook-s-tenkymi-ramecky-ve-stredni-tride
Novinka Asus VivoBook 15: notebook s tenkými rámečky ve střední třídě

Asus VivoBook 15: notebook s tenkými rámečky ve střední třídě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 2. 2019 17:00 1

Asus uvedl na český trh 15,6palcový notebook VivoBook 15 (X512) ze střední cenové třídy, do níž přináší design a konstrukci z prémiového segmentu. Novinka zaujme zanedbatelnými rámečky kolem antireflexního displeje, díky čemuž je celé zařízení kompaktnější a snadněji se přenáší. Druhým efektem zúžených rámečků je výrazně větší zobrazovací plocha displeje než u stejně rozměrných laptopů.

Reklama

Displej nového modelu VivoBook 15 využívá design NanoEdge. Ten se vyznačuje 5,7 mm tenkými rámečky po všech čtyřech stranách obrazovky, takže zobrazovací plocha displeje zabírá 88 % těla notebooku. Samotný panel displeje je typu IPS a nabízí široké pozorovací úhly a rozlišení Full HD.

VivoBook 15 je vybaven procesorem Intel Core i5 osmé generace. U vybraných modelů je navíc k dispozici vedle integrované i samostatná grafická karta GeForce MX130, která zvládne i nenáročné hraní. Notebook disponuje také rychlým SSD o kapacitě až 256 GB, případně kombinací SSD s klasickým pevným diskem. O plynulé streamování videí a rychlé surfování po internetu se stará připojení Wi-Fi 6 (802.11ac) se dvěma pásmy a rychlostmi až 867 Mb/s.

Klávesnice s oddělenými klávesami nabízí robustní jednodílnou konstrukci a zdvih kláves 1,4 mm. Konstrukční specialitou je kloubní mechanismus ErgoLift, který po otevření notebooku zdvihne klávesnici do polohy umožňující pohodlnější psaní.

Asus VivoBook 15: notebook s tenkými rámečky ve střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus VivoBook 15: notebook s tenkými rámečky ve střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus VivoBook 15: notebook s tenkými rámečky ve střední třídě
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohaté možnosti připojení zajišťuje řada konektorů, včetně moderního rozhraní USB USB-C, a dále portů USB 3.1 Gen 1 typu A a USB 2.0, výstupu HDMI a čtečky microSD karet. Díky tomu lze k počítači připojit nejrůznější periferie, monitory nebo projektory. Notebook obsahuje baterii, kterou lze dobít na 60 % kapacity za pouhých 50 minut.

VivoBook 15 se bude v Česku prodávat ve dvou barevných variantách – stříbrné (Transparent Silver), a během května pak i v modré (Peacock Blue), která mění barevný odstín v závislosti na tom, z jakého úhlu na notebook dopadá světlo. Cena je stanovena na 15 990 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama