lenovo-ma-za-sebou-nejuspesnejsi-ctvrtleti-za-posledni-ctyri-roky
Novinka Lenovo má za sebou nejúspěšnější čtvrtletí za poslední čtyři roky

Lenovo má za sebou nejúspěšnější čtvrtletí za poslední čtyři roky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 2. 2019 14:00

Lenovo dnes oznámilo finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí, které skončilo 31. prosince loňského roku. Společnost zaznamenala nejvyšší výnosy za čtyři roky ve výši 14 miliard dolarů a zisk před zdaněním činil 350 milionů dolarů.

Reklama

Skupina zaznamenala za fiskální čtvrtletí čistý zisk ve výši 233 milionů dolarů, což znamená výrazné zlepšení z čisté ztráty ve výši 289 milionů dolarů ve stejném čtvrtletí loňského roku. Základní zisk na akcii ve třetím fiskálním čtvrtletí byl 1,96 amerických centů nebo 15,35 hongkongských centů.

Skupina inteligentních zařízení (IDG) zaznamenala rekordní výnosy a zisky, a to od třetího čtvrtletí od počátků růstu výnosů – o 6,2 % meziročně na 12,4 miliardy dolarů. Čtvrtletí v oblasti počítačů a chytrých zařízení (PCSD) v rámci skupiny IDG přineslo výnos ve výši 10,7 miliard dolarů. Příjmy z PC vzrostly o 16 %, předstihly tržby o více než 17 bodů, přičemž marže před zdaněním se rovněž zlepšila o 1 procentní bod. Lenovo si udrželo pozici světového lídra v oblasti prodeje osobních počítačů s tržním podílem 24,6 %.

Segment mobilních telefonů (MBG) v rámci skupiny IDG vykázal svůj první celosvětový zisk od akvizice společnosti Motorola v říjnu 2014. Segment data center (DCG) pak oznámil své páté po sobě jdoucí čtvrtletí jako ziskové (marže před zdaněním vzrostla o 3,6 % meziročně) s meziročním nárůstem o 31 % na 1,6 miliardy dolarů.

  Lenovo má za sebou nejúspěšnější čtvrtletí za poslední čtyři roky
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama