bitcoiny-z-cech-na-antarktidu-pres-obeznou-drahu
Novinka Bitcoiny z Čech na Antarktidu přes oběžnou dráhu

Bitcoiny z Čech na Antarktidu přes oběžnou dráhu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 2. 2019 17:00 2

Alza.cz začala od února informovat o nejnovějších trendech a novinkách ze světa kryptoměn na denní bázi. Poslední horkou novinkou, na kterou upozorňuje, je bitcoinová transakce v rámci #LNTrustChain.

Reklama

Jde o experiment na druhé vrstvě Bitcoinu známé jako Lightning Network, kdy si účastníci předávají imaginární pochodeň pomocí Lightningové transakce v hodnotě cca 2 940 000 satoshi (cca 100 dolarů). „Tato transakce, kterou provedl Pavol Rusnák, CTO SatoshiLabs (výrobce hardwarové peněženky Trezor) by nebyla nijak zvláštní, pokud by ji neposlal přes satelit na oběžné dráze,“ uvedl Michal Mikle, který má v Alze na starosti kryptoměny a hardwarové komponenty.

Bitcoiny lze tak díky projektu Satellite od vývojářské společnosti Blockstream posílat i bez internetu. Blockstream pro tyto účely umístil pět vysoce výkonných satelitů o výkonech mezi desítkami až přes sto wattů, které pokrývají většinu zemského povrchu planety Země a umožňují bitcoinovou síť využívat i bez přístupu k internetu.

Lightningová pochodeň dále pokračovala a našla své místo na Antarktidě. „Bitcoin se tak dle serveru Bitcoinuptime.com stává nejodolnějším adeptem na nový finanční systémem s 99,98% uptimem od počátku jeho spuštění,“ dodal Mikle.

Bitcoiny z Čech na Antarktidu přes oběžnou dráhu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama