panasonic-rozsiruje-radu-velkoformatovych-4k-displeju
Novinka Panasonic rozšiřuje řadu velkoformátových 4K displejů

Panasonic rozšiřuje řadu velkoformátových 4K displejů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2019 13:00

Společnost Panasonic rozšiřuje nedávno uvedenou řadu profesionálních 4K displejů o dva nové panely s uhlopříčkou 86 a 98 palců.

Reklama

Nová řada SQ1 (modely TH-98SQ1 a TH-86SQ1) podporuje vysoký dynamický rozsah (HDR) a měla by nabízet kvalitní obraz v rozlišení 4K se svítivostí 500 cd/m2. Podle výrobce jsou displeje vhodné pro stylové „digital signage“ a mohou být používány v režimu na šířku i na výšku, včetně instalace s náklonem až do 20 stupňů.

TH-98SQ1 a TH-86SQ1 disponují také flexibilní funkcí „multiscreen“, která umožňuje rozdělit jeden panel na čtvrtiny nebo poloviny s různými obrazy nebo využít jednu ze čtyř funkcí „obraz v obraze“. Lze také vytvořit jednu velkou plochu tvořenou až 100 displeji v konfiguraci 10 × 10.

Panasonic rozšiřuje řadu velkoformátových 4K displejů
i Zdroj: PCTuning.cz

Řada SQ1 je ideální k použití v obchodní sféře, školství, muzeích i ve firmách. Obrazovky jsou určeny pro nepřetržitý provoz 24/7 a jsou vybaveny zcela novou funkcí dvanáctisegmentového barevného nastavení s šesti přednastavenými obrazovými režimy, které dál vylepšují možnosti nastavení zobrazení. Tyto funkce umožňují samostatně upravit parametry barevného tónu, sytosti a jasu nejen pro červenou, zelenou a modrou barvu, ale i pro doplňkové barvy – azurovou, purpurovou a žlutou.

Pro použití v oblasti „digital signage“ je řada SQ1 vybavena 4K USB přehrávačem médií. Díky němu není nutné používat externí přehrávače a obsah je možné nahrávat a obsluhovat vzdáleně. Spolehlivý nonstop provoz zabezpečuje funkce přepnutí na záložní signálový vstup a zase zpět („failover“ a „failback“), která okamžitě přepne systém na alternativní zdroj obsahu, pokud dojde k přerušení hlavního videosignálu a zase zpět, pokud je obnoven.

Panasonic rozšiřuje řadu velkoformátových 4K displejů
i Zdroj: PCTuning.cz

Další klíčovou funkcí SQ1 je nový ultratenký port Intel SDM (Smart Display Module), který umožňuje ovládat reklamní instalaci pomocí vestavěného počítače třetí strany, čímž nabízí další možnosti rozšíření v budoucnu.

Cena nových 4K displejů Panasonic SQ1 TH-98SQ1 a TH-86SQ1 dosud nebyla oznámena. Stejně tak výrobce zatím neupřesnil, kdy se obě novinky začnou prodávat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama