wd-predstavuje-rychly-ssd-black-sn750-nvme
Novinka WD představuje rychlý SSD Black SN750 NVMe

WD představuje rychlý SSD Black SN750 NVMe

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 1. 2019 12:00

Společnost Western Digital představila druhou generaci solid-state disků WD Black SN750 NVMe. Nové modely budou k dostání až do kapacity 2 TB ve formátu M.2 a to ve dvou verzích, pro PC a pro herní stroje stavěné na míru. Pro tento segment bude v nabídce varianta s integrovaným chladičem, který napomůže udržovat stabilní teplotu.

Reklama

Druhá generace SSD je postavena na vlastní 3D NAND technologii Western Digital, vlastním firmwaru i vlastních ovladačích. Dle výrobce Black SN750 NVMe poskytuje vysoké rychlosti sekvenčního čtení (až 3 470 MB/s u 500GB a 1TB modelů) a zápisu (až 3 000 MB/s v případě 1TB modelu), navíc se chlubí i extrémní datovou propustností, kdy náhodné čtení dosahuje hodnot 515 000 IOPS, hodnoty náhodného zápisu jsou pak 560 000 IOPS (v případě 1TB modelu).

Jak už bylo zmíněno v úvodu, nový SSD dorazí do obchodů také ve verzi s integrovaným chladičem, který byl vytvořen ve spolupráci se společností EKWB. Chlazení by mělo účinně odvádět teplo z disku během intenzivní práce, a umožnit tak SSD ve srovnání s modely bez chladiče pracovat po delší dobu při současném udržení stabilní výkonu zápisu i čtení.

Western Digital také přidal tzv. Herní režim do ovládacího rozhraní, které bylo speciálně vytvořené pro disky WD Black SSD. Tato možnost umožní uživatelům flexibilně omezit režim nízkého výkonu a dosahovat nepřetržitého maximálního výkonu disku v případě, že to od svého disku chtějí.

Cena a dostupnost

Nové produkty Western Digital byly představeny na veletrhu PAX South v americkém San Antoniu. Na disky WD Black SN750 NVMe je poskytována pětiletá omezená záruka až do hodnot odolnosti 600 TBW (u 1TB modelu) a až 1 200 TBW (u připravovaného 2TB modelu). SSD formátu M.2 2280 s jednou úložnou stranou budou dodávány v kapacitách od 250 GB do 2 TB. Ceny začínají na 79 dolarech (1 700 Kč). Verze s chladičem, určená pro počítačové nadšence a profesionální hráče, má být dostupná během jara.

WD představuje rychlý SSD Black SN750 NVMe
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama