huawei-mate-20-pro-ma-podle-testu-nejlepsi-fotoaparat
Novinka Huawei Mate 20 Pro má podle testu nejlepší fotoaparát

Huawei Mate 20 Pro má podle testu nejlepší fotoaparát

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2019 17:30 9

Souboj o nejlepší fotomobil na trhu nabral nové obrátky. Testem organizace DxO Mark totiž prošel Mate 20 Pro. A výsledek rozhodně není překvapením. Špičkový Huawei se řadí na úplnou špičku.

Reklama

Že se Mate 20 Pro zařadí k nejlepším fotomobilům na trhu, bylo v podstatě jasné už při představení. A ačkoli se výsledek v databázi serveru DxO Mark objevil s mírným zpožděním, protože testeři čekali na aktualizaci firmwaru fotoaparátu, smartphone naplnil do puntíku veškeré předpoklady.

Huawei Mate 20 Pro se o první pozici dělí se sourozeneckým modelem P20 Pro. Oba telefony získaly stejný počet bodů.  Se skóre 109 bodů deklasoval Mate20 Pro o šest bodů absolutní špičku Samsungu, phablet Galaxy Note9. V kategorii fotografií zaznamenal Mate skóre 114 a u videa si připsal výborných 97 bodů. Možná by test pro Mate 20 Pro dopadl ještě o trochu lépe, kdyby DxO Mark bral v úvahu senzor se širokoúhlým záběrem, který do své metodiky vůbec nezahrnul.

Majitelé Huawei Mate 20 Pro mohou být v každém případě spokojení, neboť telefon patří na absolutní vrchol fotomobilů. Uvidíme, jak s pořadím zahýbe připravovaný Samsung Galaxy S10+, který si odbude premiéru už na konci února. Pouhý měsíc na to představí na svůj nový top model (P30) také Huawei.

Huawei Mate 20 Pro má podle testu nejlepší fotoaparát
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama