prvni-hrou-zdarma-na-epic-store-bude-subnautica-brzy-se-dockame-take-super-meat-boy
Novinka První hrou zdarma na Epic Store bude Subnautica, brzy se dočkáme také Super Meat Boy

První hrou zdarma na Epic Store bude Subnautica, brzy se dočkáme také Super Meat Boy

Martina Lipertová

Martina Lipertová

7. 12. 2018 14:00

Společnost Epic Games si vybudovala rozsáhlou základnu hráčů prostřednictvím svého battle royale hitu Fornite, načež se rozhodla této základny využít k zavedení dalšího byznysu. Jedná se o online obchod s hrami, který by měl být přímým konkurentem pro Steam.

Reklama
První hrou zdarma na Epic Store bude Subnautica, brzy se dočkáme také Super Meat Boy
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním tahákem tohoto obchodu by měly být hned dvě věci. Pro vývojáře se jedná o férové rozdělení příjmů v poměru 12/88 procent (na Steamu se s vývojáři dělí v poměru 30/70). Pro nás hráče si potom Epic Games připravili nabídku her zdarma. A začínají pěkně zostra.

Na stránkách obchodu je už nyní vidět první hra, která se do nabídky her zdarma chystá. Jedná se o výbornou Subnauticu, která na všech frontách sbírá pozitivní hodnocení, a která se na některých serverech dokonce dostala do nominací na nejlepší hru roku. Jako další je potom připravená hra Super Meat Boys, která na tom s hodnocením je dost podobně.

Subnautica bude v obchodě Epic Games zdarma od 14. do 27. prosince. Super Meat Boy je nachystána na 28. prosince až 10. ledna.

V současné chvíli se v obchodě Epic Games nachází už i několik her a to včetně titulu Hades od tvůrců Bastionu a Transistoru (vývojářů Supergiant). O tomto titulu, který je na Epic Storu aktuálně v předběžném přístupu, jsme do této chvíle ještě ani neslyšeli. Jedná se však o skvělý důkaz toho, že to Epic Games se svým obchodem myslí vážně, což je skvělé. Steam má na prodej digitálních her monopol a to není dobré.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama