skladaci-mobil-od-samsungu-nebude-nic-levneho
Novinka Skládací mobil od Samsungu nebude nic levného

Skládací mobil od Samsungu nebude nic levného

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2018 18:00

Před týdnem společnost Samsung odhalila prototyp svého prvního rozkládacího mobilu, který se díky ohebnému displeji dokáže proměnit ze smartphonu na tablet. Zahraniční média se shodují na tom, že novinky, která zatím nemá oficiální název, bychom se měli dočkat koncem února na veletrhu MWC ve španělské Barceloně.

Reklama

Už nyní je jisté, že telefon s pravděpodobným názvem Galaxy F bude velmi drahý. Základní model by se měl nabízet za 1 800 dolarů, tedy za zhruba 41 tisíc korun. Ve skutečnosti ale bude cena možná ještě vyšší, bez problémů by mohla atakovat 50 tisíc korun.

Nový překládací Samsung může sloužit jako kompaktní smartphone, nebo jako tablet. Když jej otevřete, před uživatelem se zobrazí větší displej pro multitasking a sledování obsahu. O použitém hardwaru se zástupci jihokorejského gigantu na speciální tiskové konferenci nezmínili, nevíme tedy o něm vůbec nic. Doslova se však nabízí použití vlastní čipové sady Exynos.

Jisté je nicméně alespoň to, že skládací smartphone bude spolupracovat s novým uživatelským rozhraním zvaným One UI. To zlepší ovládání i u běžných telefonů, neboť vývojáři vše přizpůsobili tomu, aby se i modely s obřím dotykovým displejem ovládaly co nejlépe jednou rukou.

Skládací mobil od Samsungu nebude nic levného
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama