huawei-mate-20-pro-jde-na-dracku-v-cesku-a-dalsich-zemich-hlasi-vyprodano
Novinka Huawei Mate 20 Pro jde na dračku. V Česku a dalších zemích hlásí vyprodáno!

Huawei Mate 20 Pro jde na dračku. V Česku a dalších zemích hlásí vyprodáno!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 11. 2018 16:00 8

Společnost Huawei představila svou novou vlajkovou loď v úterý 16. října. Právě od tohoto dne si mohli zájemci špičkový Mate 20 Pro u vybraných prodejců předobjednat. Poptávka po výborném telefonu je ovšem celosvětově i v České republice tak velká, že všechny zásoby pro Česko byly vyprodány už během předobjednávkové vlny a do volného prodeje se dostalo pouze pár kusů.

Reklama

Důvodem je, že v porovnání s loňským modelem Mate 10 Pro je nárůst předobjednávek nového Mate 20 Pro více než dvojnásobný. Další dodávky smartphonu, který se dostal až na samotný vrchol toho, co lze pořídit, jsou již na cestě a další zájemci se tak dočkají již brzy.

Nový Mate 20 pohání supervýkonný procesor Kirin 980, má také nadstandardních 6 GB RAM a velkou vnitřní paměť (128 GB). Displej je typu AMOLED s velmi jemným rozlišením 3 120 × 1 440 pixelů. V zobrazovači samotném nechybí pohotová čtečka otisků prstů, kdo však chce, může používat funkci odemykání obličejem. Na bocích smartphonu je displej mírně zahnutý, ale pozornost upoutá hlavně výřez v horní části panelu (lze jej nicméně snadno skrýt v nastavení).

Huawei Mate 20 Pro jde na dračku. V Česku a dalších zemích hlásí vyprodáno!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní strana telefonu patří trojitému fotoaparátu. Tvoří jej hlavní 40Mpx čip, 8Mpx čip pro snímky z dálky a 20Mpx barevný širokoúhlý snímač, který se hodí pro focení krajinek. Nový režim extrémní makro pak umožňuje zachytit předmět ze vzdálenosti jen 2,5 cm. Bezproblémovou výdrž zajistí masivní 4 200mAh baterie s podporou rychlonabíjení. Huawei uvádí, že k doplnění 70 % kapacity stačí 30 minut. K dispozici je také bezdrátové nabíjení, při kterém je za půl hodiny dobito 30 % kapacity.

Nechybí stereo reproduktory, kdy k ozvučení slouží sluchátko, dole se zase zvuk line z prostoru USB-C konektoru. Potěší i bezdrátové dobíjení s možností nabíjet bezdrátově ostatní zařízení, například nové iPhony Xs, a je tu také odolnost vůči vodě a prachu (IP68). Novinka dorazila na trh s Androidem 9.0 Pie a přepracovanou (zjednodušenou) nadstavbou EMUI 9.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama