tp-link-deco-m9-plus-je-tripasmovy-meshovy-wi-fi-system-pro-chytre-domacnosti
Novinka TP-Link Deco M9 Plus je třípásmový meshový Wi-Fi systém pro chytré domácnosti

TP-Link Deco M9 Plus je třípásmový meshový Wi-Fi systém pro chytré domácnosti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 10. 2018 15:30

Společnost TP-Link představila nový meshový systém Deco M9 Plus, který pracuje ve třech pásmech a dosahuje rychlosti až 2134 Mbit/s. Novinka skládající se ze dvou jednotek je určena k pokrytí bezdrátovým Wi-Fi signálem jakékoliv domácnosti, od velikosti bytu přes bungalovy až po patrové moderní inteligentní domy.

Reklama

Tři oddělená Wi-Fi pásma by měla poskytnout stabilní připojení všem zařízením v jakékoli místnosti domu a bytu. Šířku pásem navíc nemají ubírat bezdrátová spojení mezi jednotlivými jednotkami Deco, protože jsou zajištěna jiným způsobem. M9 Plus používá pro bezdrátový provoz hned dvě pásma 5,0 GHz (867 Mbit/s + 867 Mbit/s), a k tomu ještě pásmo 2,4 GHz (400 Mbit/s), aby ve chvíli, kdy je v síti silný provoz, bylo možné stále poskytovat rychlost více než 1000 Mbit/s pro gigabitová zařízení připojovaná kabelem.

Ohromnou výhodou v domácím prostředí je funkce Wi-Fi roaming, která umožňuje hladký přechod mezi jednotlivými zónami pokrytí. Princip je obdobný jako u mobilních telefonů, kdy jedete autem a telefonujete. Telefon se postupně připojuje z jedné buňky na další bez jakéhokoliv zásahu uživatele. Wi-Fi roaming je podobný, jen se jedná o datové připojení. S mobilním zařízením tak lze pochodovat ze sklepa do obýváku, a pak nahoru do ložnice a není třeba starat se o to, ke kterému přístupovému bodu je zařízení připojeno. Videohovor, YouTube nebo Lifestream pojede bez přerušení.

Deco M9 Plus se chová jako inteligentní propojovací uzel (hub) celého domu a dokáže všechna zařízení zobrazit v jedné snadno ovladatelné aplikaci. Také lze nastavit interakce mezi zařízeními s rozhraním ZigBee, Bluetooth a Wi-Fi díky propojení s IFTTT. Jsou podporována chytrá zařízení TP-Link, GE, Kwikset a dalších předních značek. Uživatelé tak mohou využít velký rozsah interakcí mezi různými chytrými žárovkami, zámky, kamerami a dalšími zařízeními. Deco je také kompatibilní s hlasovým ovládáním Amazon Alexa.

Snadná instalace

Po vybalení jednotky M9 Plus si uživatel nainstaluje zdarma aplikaci do mobilu, a pak jednoduše postupuje podle pokynů na displeji. Deco se o vše ostatní postará a Wi-Fi síť je nastavená a funkční během chvilky. Samozřejmostí u zařízení tohoto typu pak jsou funkce jako rodičovská kontrola, která dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům nebo integrovaný antivirus.

TP-Link Deco M9 Plus lze zakoupit za zhruba 9 tisíc korun s DPH.

TP-Link Deco M9 Plus je třípásmový meshový Wi-Fi systém pro chytré domácnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama