nova-aktualizace-chromu-zabrani-vasemu-automatickemu-prihlaseni-v-pripade-ze-jste-prihlaseni-jinde
Novinka Nová aktualizace Chromu zabrání vašemu automatickému přihlášení v případě, že jste přihlášení jinde

Nová aktualizace Chromu zabrání vašemu automatickému přihlášení v případě, že jste přihlášení jinde

Martina Lipertová

Martina Lipertová

18. 10. 2018 09:00

Google aktualizoval prohlížeč Chrome. Nová aktualizace vám umožní odhlásit se od kontroverzní funkce, která vás automaticky přihlašovala do webového prohlížeče v případě, že jste byli přihlášeni do Gmailu nebo dalších služeb Googlu.

Reklama
Nová aktualizace Chromu zabrání vašemu automatickému přihlášení v případě, že jste přihlášení jinde
i Zdroj: PCTuning.cz

Funkce přihlašování ke Googlu je nyní volitelná, ale ve výchozím nastavení je povolena. Pokud se tedy automatického přihlášení chcete nadobro zbavit, musíte tuto možnost nejprve zakázat (návod najdete například zde).

Automatické přihlášení mělo zvýšit uživatelský komfort. Pokud jste přihlášeni k prohlížeči, v počítači nezanecháváte vyhledávaná hesla stejně jako historii prohlížení. Nehledě na to, že neustálé přihlašování může být otravné. 

Na druhou stranu, Google prostřednictvím této funkce má mnohem širší možnosti získávání informací o vašem chování, které pak v nejlepším případě používá k cílení reklamy. To může být krajně nepříjemné, ovšem nyní naštěstí máte možnost rozhodnout se, zdali to opravdu tak chcete.

Kromě novinek spojených s automatickým přihlašováním přináší nová aktualizace také lepší webové aplikace, přihlášení skrze otisky prstů a AV1 video.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama