externi-ramecky-evolveo-tiny-pro-hdd-i-ssd
Novinka Externí rámečky Evolveo Tiny pro HDD i SSD

Externí rámečky Evolveo Tiny pro HDD i SSD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 10. 2018 12:00

Pomocí externích rámečků Tiny a kompatibilního interního disku lze snadno získat stylový externí HDD/SSD pro přenos, uložení a zálohování dat. Novinka Evolveo najde uplatnění vždy, když je potřeba zvětšit úložnou kapacitu, přenést data nebo data archivovat. Rámečky mohou také poskytnout starému, ale stále funkčnímu pevnému disku (například po výměně disku v počítači za nový) nové využití.

Reklama

Externí rámečky Evolveo Tiny 1 a Tiny 2 jsou určeny pro disky formátu SATA 2,5". Tiny 1 nabízí rozhraní USB 3.0 a je kompatibilní s rozhraním USB 3.1 a USB 2.0. Dosahuje přenosových rychlostí 5 Mb/s. Tiny 2 má rozhraní USB 3.1 2. Gen. a je kompatibilní s USB 3.0, USB 2.0 a pomocí dodávané redukce i s USB Type C. Přenosová rychlost je vyšší a dosahuje 10 Gb/s. Rámečky Tiny 1 a 2 nepotřebují externí napájení.

Rámečky Tiny 4 a Tiny 5 jsou určeny pro disky formátu SATA 3,5". Tiny 4 s rozhraním USB 3.0 (kompatibilní s rozhraním USB 3.1 a USB 2.0) dosahuje přenosových rychlostí 5 Mb/s. Tiny 5 má rozhraní USB 3.1 2. Gen. (zpětně kompatibilní s USB 3.0 a USB 2.0) a pomocí dodávané redukce je kompatibilní s USB Type C. Přenosová rychlost v tomto případě dosahuje 10 Gb/s.

Dostupnost a cena

Externí rámečky na pevné disky Evolveo Tiny jsou dostupné u vybraných prodejců. Doporučená koncová cena pro Tiny 1 je 239 Kč, pro Tiny 2 pak 399 Kč. U rámečků Tiny 4 je doporučená koncová cena 460 Kč a v případě Tiny 5 pak 699 Kč včetně DPH.

Externí rámečky Evolveo Tiny pro HDD i SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama