huawei-slavi-10-milionu-prodanych-smartphonu-p20-a-p20-pro
Novinka Huawei slaví 10 milionů prodaných smartphonů P20 a P20 Pro

Huawei slaví 10 milionů prodaných smartphonů P20 a P20 Pro

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 9. 2018 14:30 2

Současné top modely v nabídce značky Huawei umí zákazníky oslovit. Výrobce se v tiskové zprávě pochlubil, že během prvních pěti měsíců od uvedení telefonů na trh prodal již deset milionů kusů P20 a P20 Pro. Novinky se velmi dobře prodávaly zejména na klíčových trzích, jako je Čína nebo západní Evropa.

Reklama

„Přijímáme s pokorou vnímání našich posledních vlajkových lodích mezi globálními zákazníky. Tím, že jsme dosáhli desetimilionového prodeje, jsme si nastavili laťku opět vysoko. Budeme ji brát ale jako symbol povzbuzení, který nás bude pohánět v tom, co dovedeme nejlépe – předávat přelomové technologie do rukou zákazníků po celém světě,“ řekl Kevin Ho, prezident sekce mobilních zařízení Huawei Consumer Business Group.

Huawei P20 Pro je vybaven 6,1palcovým OLED displejem, operačním systémem Android 8.1 Oreo a osmijádrovým procesorem Kirin 970, u nějž jsou čtyři jádra taktována na 2,36 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Do vínku dostal telefon také 6 GB operační paměti a 128GB úložný prostor (bez možnosti dalšího rozšíření pomocí microSD karet).

Huawei slaví 10 milionů prodaných smartphonů P20 a P20 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadní straně má P20 Pro rovnou tři objektivy. Dva jsou vedle sebe a jeden samostatně. K dokonalým fotkám napomáhá vyspělá umělá inteligence. Selfíčková kamerka s řadou softwarových vychytávek, doplněných rovněž o výpočty AI, pak dostala čip s 24 Mpx. Oba telefony z řady P20 při natáčení videa podporují „slow motion” režim s 960 snímky za sekundu.

Prémiový P20 Pro je vodě a prachu odolný – splňuje odolnost IP67, což znamená, že je utěsněný proti vniknutí prachu a chráněn proti ponoření do vody (na 30 minut do hloubky jednoho metru). Baterie přístroje má výtečnou kapacitu 4 000 mAh.

Odlehčená verze P20 nabízí menší 5,8palcový displej, 4 GB operační paměti a pouze duální fotoaparát na zadní straně. Nižší je i kapacita napevno zabudovaného akumulátoru (3 400 mAh). Dalším rozdílem je, že klasická „pé dvacítka“ splňuje pouze normu IP53, takže dlouhodobého pobytu ve vodě bojí jako čert kříže. Stříkance ani drobná sprška však nevadí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama