vypadate-jako-historicka-postava-rekne-vam-to-google-art-selfie
Novinka Vypadáte jako historická postava? Řekne vám to Google Art Selfie

Vypadáte jako historická postava? Řekne vám to Google Art Selfie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 9. 2018 14:00 1

Kulturní institut Google vytvořil mobilní platformu Google Arts & Culture, která umožňuje lidem z celého světa objevit umění na svých chytrých telefonech včetně světových i českých galerií a muzeí. Dnes spouští v rámci své aplikace novou funkci - Art Selfie - která umožňuje uživatelům spárovat vlastní tvář s tváří z obrazu.

Reklama

Funkce využívá technologii počítačového vidění založeného na strojovém učení, která porovnává tvář uživatele s tisíci historickými uměleckými díly ve své databázi. Dostupná je prostřednictvím aplikace pro zařízení s operačním systémem Android i iOS.

Platforma Google Arts & Culture je domovem miliónů artefaktů a uměleckých děl, od pravěku až po současnost, kterými do databáze přispívají galerie a muzea po celém světě. Google neustále experimentuje s tím, jak přiblížit kulturu a umění běžnému uživateli a tým Kulturního institutu Google proto přišel se zábavným řešením, které spojuje lidi s uměním prostřednictvím vlastní selfie. Aplikace už zaznamenala úspěch v několika zemích, jako např. v USA, Austrálii, Singapuru či Indii a ode dneška je dostupná i v České republice.

Vypadáte jako historická postava? Řekne vám to Google Art Selfie
i Zdroj: PCTuning.cz

Cílem nové funkce „Art Selfie“ je prostřednictvím fotoaparátu spojit svět umění a kultury se světem uživatele. Aplikace zobrazuje odhadovaný procentuální podíl na měření vizuální podobnosti a zobrazuje, do jaké míry se tvář z obrazu shoduje s tváří uživatele. Společnost Google uchovává selfie pouze na čas potřebný k vyhledání shody s uměleckým dílem.

Skočte po hlavě do světa umění a stáhněte si aplikaci pro iOS a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama