konference-o-umele-inteligenci-jiz-tuto-sobotu-v-prazskem-divadle-hybernia
Novinka Konference o umělé inteligenci již tuto sobotu v pražském Divadle Hybernia

Konference o umělé inteligenci již tuto sobotu v pražském Divadle Hybernia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 8. 2018 15:30

Čtyřdenní konference Human-Level AI, kde se setkají významní světoví odborníci v oblasti umělé inteligence, začíná v Praze tuto středu 22. srpna. Od ostatních akcí ve světě se konference liší svým zaměřením na tzv. obecnou umělou inteligenci – tu, která podle vizionářů v budoucnu dokáže samostatně uvažovat a způsobí významné společenské změny.

Reklama

„Na téma AI existují i jiné, větší a známější konference, ale ty jsou zaměřené jen na úzké aplikace, ne na opravdovou snahu vybudovat myslící stroje,“ říká Ben Goertzel, jeden z pořadatelů konference HLAI, vedoucí výzkumník společností SingularityNET a HansonRobotics a spoluautor známého robota Sophie. „Takže pokud chcete zjistit, jak vypadají skutečně přelomové úvahy, experimenty a výzkum v oblasti budování myslících strojů a umělé inteligence, představy, které znáte ze sci-fi filmů, a možná ještě ambicióznější, pak je konference HLAI letos tím jediným místem.“

Program vyvrcholí sérií atraktivních prezentací pro širší odbornou veřejnost s názvem Future of AI v sobotu 25. srpna v Divadle Hybernia, vstupenky pro zájemce jsou k dispozici na webu akce, kde naleznete také podrobnosti o programu, řečnících a další informace.

Konference o umělé inteligenci již tuto sobotu v pražském Divadle Hybernia
i Zdroj: PCTuning.cz

Dodejme závěrem, že v rámci vstupu na sobotní program Future of AI mohou zájemci po zvláštní registraci získat přístup i na další vybrané části konference během týdne: v pátek 24. srpna v Národní technické knihovně (celodenní program „Investování do AGI a inovační politika“ a „Závod ve vývoji AI a jeho dopady na společnost“) a ve čtvrtek 23. srpna v 15.00 na ČVUT na přehlídku středoevropských startupů AI Startup Showcase.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama