hackeri-mohou-zneuzit-tiskarny-s-faxem-k-utokum-na-domaci-a-podnikove-site
Novinka Hackeři mohou zneužít tiskárny s faxem k útokům na domácí a podnikové sítě

Hackeři mohou zneužít tiskárny s faxem k útokům na domácí a podnikové sítě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 8. 2018 20:00

Mohlo by se zdát, že faxy už nejsou v módě, ale překvapivě se jedná stále o rozšířenou technologii, zejména ve zdravotnictví nebo v bankách. Celosvětově je stále aktivních víc než 300 milionů faxových čísel. Fax je dnes často součástí all-in-one tiskáren, které jsou připojené do domácích i podnikových síti přes Ethernet, WiFi, Bluetooth a další rozhraní. Navíc jsou připojené k PSTN telefonní lince kvůli podpoře faxových funkcí.

Reklama

Check Point proto analyzoval, jestli kyberútočníci nemohou nějak tuto formu komunikace zneužít a ohrozit podnikové sítě. Ve svém výzkumu nazvaném „Faxploit“ objevil v all-in-one tiskárnách s faxovými funkcemi řadu zranitelností, které je možné zneužít k infiltraci do domácích a podnikových sítí, převzít tak kontrolu nad tiskárnou a následně už si mohou útočníci dělat v celé síti prakticky cokoli. Útočníkům stačí znát faxové číslo a odeslat škodlivý kód jako součást zaslaného obrázku.

Více informací o celém problémů najdete v analýze společnosti Check Point zde nebo na oficiálním blogu tady Jak vše funguje můžete vidět na videu níže:

Zdroj: Check Point TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama