transcend-drivepro-550-bezpecnostni-kamera-do-auta-se-dvema-objektivy
Novinka Transcend DrivePro 550: Bezpečnostní kamera do auta se dvěma objektivy

Transcend DrivePro 550: Bezpečnostní kamera do auta se dvěma objektivy

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2018 14:30

Firma Transcend představuje novou kameru do auta se dvěma objektivy DrivePro 550, vyvinutou pro zajištění bezpečnosti řidiče a cestujících. Díky nahrávání jak prostoru před vozidlem, tak i interiéru auta, má být novinka vhodná zejména pro profesionální řidiče – taxikáře nebo řidiče nákladních vozidel a autobusů.

Reklama

Přední objektiv kamery využívá senzor od Sony a umožňuje záznam obrazu s rozlišením 1080p a rychlostí 30 snímků za vteřinu. Přítomna je navíc technologie WDR (Wide Dynamic Range), která upravuje jas takovým způsobem, aby žádná část záběru nebyla příliš světlá nebo příliš temná.

Zadní objektiv s vestavěným mikrofonem je určen k pořízení videozáznamu uvnitř vozidla. Kolem čočky se nachází čtyři infračervené LED, aktivující se ve chvílích, kdy nejsou zrovna ideální světelné podmínky. Takto pořízený záznam je pak černobílý.

Díky konektivitě přes WiFi mohou uživatele DrivePro 550 používat bezplatnou mobilní aplikaci DrivePro App dostupnou pro zařízení se systémem Android a iOS. Aplikace nabízí náhled v reálném čase a stažení videozáznamu. Navíc, vestavěný přijímač GPS/GLONASS, umožňuje geolokalizaci snímků a filmů, takže vždy budete vědět, kde byly pořízeny.

Transcend DrivePro 550: Bezpečnostní kamera do auta se dvěma objektivy
i Zdroj: PCTuning.cz

I když se řidič vzdálí od vozidla, je jeho vůz chráněný pomocí parkovacího režimu nebo zrychleného záběru. První aktivuje nahrávání při detekování pohybu. Druhý připravuje zrychlenou verzi videozáznamu, aby uživatel nemusel prohlížet několik hodin pořízeného materiálu.

Zařízení je vybavené i řadou užitečných funkcí, které podporují jízdu, např. varováním před vyjetím z jízdního pruhu nebo před srážkou s jiným vozidlem. Zobrazuje také každému řidiči přizpůsobené připomenutí o přestávkách v jízdě.

Doporučená cena Transcend DrivePro 550 činí 6 246 Kč s DPH. Na zařízení se vztahuje dvouletá záruka výrobce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama