bethesda-trva-na-crossplayi-the-elder-scrolls-legends-pro-ps4-jinak-na-teto-konzoli-vubec-nevyjde
Novinka Bethesda trvá na crossplayi The Elder Scrolls: Legends pro PS4, jinak na této konzoli vůbec nevyjde

Bethesda trvá na crossplayi The Elder Scrolls: Legends pro PS4, jinak na této konzoli vůbec nevyjde

Martina Lipertová

Martina Lipertová

14. 8. 2018 11:00

Negativní postoj Sony ke cross-playovému hraní je veřejným tajemstvím. Zatímco Microsoft a Nintendo nám umožňují hrát s lidmi z jiných platforem, Sony je striktně proti. Společnost Bethesda se tomu ale nehodlá podrobit, naopak. Do boje vytáhla velmi účinnou zbraň. Jedná se o připravovanou hru The Elders Scrolls: Legends.

Reklama
Bethesda trvá na crossplayi The Elder Scrolls: Legends pro PS4, jinak na této konzoli vůbec nevyjde
i Zdroj: PCTuning.cz

The Elder Scrolls: Legends je karetní hra z prostředí TES, která má vyjít na podzim. Tato hra by měla přinést souboje hráčů z různých platforem, jenže Sony si i nadále stojí za svým názorem, že cross-play podporovat nebude. A tak Bethesda udělala asi jedinou správnou věc. Dala Sony na vybranou. Buď The Elder Scrolls: Legend na PlayStationu 4 bude a nabídne možnost cross-playe a nebo na této platformě vůbec nevyjde.

Pro Sony by odmíntuní znamenalo obrovskou ztrátu a to hned na dvou frontách. V první řadě se jedná o prestiž a vůbec oblíbenost společnosti a její konzole u hráčů (TES je velmi sledovaná série, byť Legends bude "pouze" karetní hra), v té druhé řadě potom o velmi zajímavý zisk. Značka TES se vždycky skvěle prodávala, přičemž Sony si z každé položky prodané v jejím obchodě strhává procenta.

Bethesda v poslední době musela upustit od cross-playového hraní Fallout 76, protože Sony to odmítla. V případě The Elder Scrolls: Legends je ale mnohem neoblomnější. Pokud se najde více herních vydavatelů a vývojářů, kteří pro blaho své i svých fanoušků přijdou s tímto postojem, je docela možné, že Sony nakonec podlehne.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama