spousta-android-zarizeni-je-dodavana-s-bezpecnostnimi-chybami-ve-firmwaru
Novinka Spousta Android zařízení je dodávána s bezpečnostními chybami ve firmwaru

Spousta Android zařízení je dodávána s bezpečnostními chybami ve firmwaru

Martina Lipertová

Martina Lipertová

12. 8. 2018 08:00 1

Udržet mobil s Androidem v bezpečí je poměrně obtížné. Některé společnosti nás při stahování jejich aplikací či her nutí vypnout zákaz stahování z cizích zdrojů (například Epic Games se svým Fortnite), jiné společnosti (či jedinci) pak rovnou zaplavují Google Play Store aplikacemi, které jsou potenciálně nebezpečné.  

Reklama

Zdaleka nejhorší ale je, že spousta Android zařízení obsahuje bezpečnostní chyby již při dodání. Uvedli to výzkumníci ze společnosti Kryptowire v čele s Ryanem Johnsonem a Angelosem Stavrou během konference hackerů DEF CON.

Spousta Android zařízení je dodávána s bezpečnostními chybami ve firmwaru
i Zdroj: PCTuning.cz

Výzkumníci z bezpečnostní společnosti Kryptowire uvedli, že našli 38 bezpečnostních chyb a nedostatků, které umožňují špehování lidí na různých úrovních. Tyto chyby byly nalezeny v celkem 25 Android zařízeních mimo jiné i od společností Asus, ZTE, LG a Essential Phone.

Podle Stavroua je nejnebezpečnější skutečnost, že většina lidí se spoléhá na to, že telefony, které přijdou zabalené v nové, neporušené krabici přímo od výrobce, bezpečnostní rizika neobsahují.

Problém s bezpečnostními chybami přímo ve firmwaru Android zařízení je jenom špička celého ledovce. Android čelí celé řadě dalších bezpečnostních chyb a je zcela právem považován za méně bezpečnou platformu než je iOS. Google se tuto image snaží vylepšit (například tím, že tlačí na výrobce smartphonů, aby bezpečnostní chyby opravovali), ale veškeré snahy jsou zatím marné.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama